Formatia CFR Cluj a castigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Romaniei, dupa ce a invins, sambata, echipa FC Timisoara, cu scorul de 3-0 (2-0), intr-o partida disputata pe stadionul „Municipal” din Targu Jiu. Golurile au fost marcate de Ciprian Deac, in minutul 6, Sixto Peralta, in minutul 28 din penalty, si Juan Emmanuel Culio, in minutul 54.
Partida a fost intrerupta de doua ori de arbitrul Cristian Balaj din cauza comportamentului suporterilor echipei FC Timisoara. Prima oara, in minutul 37, Cristian Balaj a intrerupt meciul pentru aproximativ doua minute, din cauza unor fumigene aruncate de suporterii echipei timisorene pe suprafata de joc. In prealabil, suporterii timisoreni au rupt gardul care desparte suprafata de joc de tribune, insa nu au patruns in teren, ei fiind opriti cu dificultate de un cordon de stewarzi. Fanii au scadat: „Rusine, rusine sa va fie” si le-au cerut jucatorilor echipei FC Timisoara sa paraseasca terenul.
Incidentele au plecat de la o faza petrecuta in careul echipei CFR Cluj, la care Muresan l-a jenat pe atacantul Gigel Bucur, oficialii si jucatorii timisoreni solocitand atunci acordarea unei lovituri de pedeapsa.
Cu patru minute ‘nainte de final, mai multi fani timisoreni au intrat pe gazon pe un atac al formatiei FC Timisoara, care a reusit chiar sa inscrie, insa golul nu a fost validat dupa ce in interiorul careului de 16 metri ajunsesera deja doi dintre fani. Unul din fani a reusit chiar sa ia mingea cu care se juca.
Fortele de ordine au intervenit in momentul in care suporterii din peluza incercau sa intre pe teren. Fanii au ripostat si au inceput sa-i loveasca pe jandarmi cu cozile de la steaguri si au aruncat in acestia cu zeci de scaune rupte. Dupa aproximativ cinci minute, suporterii recalcitranti au fost izolati in peluza, iar fortele de ordine au evacuat zona.
La festivitate, trofeul de castigatori ai Cupei Romaniei le-a fost inmanat fotbalistilor clujeni de catre antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu. Lucescu le-a dat jucatorilor echipei CFR Cluj si medaliile.
Fanii echipei CFR Cluj au vrut sa se bucure alaturi de favoritii lor si au patruns pe gazon incercand sa se indrepte spre locul unde se aflau jucatorii antrenati de Antonio Conceicao.