CFR Calatori intentioneaza sa contracteze, saptamana viitoare, un credit pentru plata salariilor angajatilor companiei, a declarat, sambata, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. El nu a precizat valoarea imprumutului pe care compania vrea sa il angajeze. „Solutia aceasta, in care CFR Calatori trebuie sa ia credite pentru a plati salariile, nu poate continua la nesfarsit”, a afirmat Berceanu.
Referindu-se la la discutiile cu sindicatele pentru reducerea personalului companiilor CFR, ministrul Transporturilor a spus ca acestea vor fi reluate dupa ce reprezentantii salariatilor se vor intoarce din concediu. „Am pregatit cateva variante, pe care, cand dansii vor dori sa discutam, le vom prezenta. Oricum, am intarziat foarte mult cu discutiile”, a mai afirmat Berceanu.
Ministrul Transporturilor a afirmat recent ca la inceputul acestei saptamani, impreuna cu conducerile companiilor nationale din CFR, va incepe o noua runda de discutii cu sindicalistii din sistem in vederea reducerii personalului.