Cetelem si Unicredit au luat teape de peste 10.000 de lei de la doi zalauani

Doi zalauani au reusit sa fenteze banca Unicredit si firma Cetelem pentru a obtine un credit de 5.000 de lei. Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Zalau a instrumentat cazul, iar ieri cei doi inculpati – Marinescu Silviu Mihai si Ghiurutan Dan – au fost trimisi în judecata pentru savârsirea infractiuni de fals în înscrisuri si complicitate la înselaciune. 

Procurorii spun ca în cursul lunii septembrie a anului trecut, inculpatul Marinescu Silviu Mihai a falsificat, prin contrafacere, o adeverinta de venit de la firma, pe care apoi a înmânat-o inculpatului Ghiurutan Dan pentru a o folosi la inducerea în eroare a S.C. Cetelem IFN S.A. Prin adeverinta, Marinescu Silviu spunea ca Ghiurutan Dan este angajat al firmei Krysos Oradea si ca are venituri care îi permit sa ia un credit de la Cetelem. Ghiurutan Dan a primit pe baza adeverintei false stop_coloana un credit de 4.999 de lei, pe care însa nu l-a mai platit.
Peste o luna, în octombrie anul trecut, Marinescu Silviu Mihai a falsificat o alta adeverinta de venit, tot pe numele lui Ghiurutan Dan, si tot prin aceiasi metoda ca cea folosita în luna septembrie. Cu aceasta adeverinta, Ghiurutan Dan a reusit sa fraiereasca si banca Unicredit Consumer Financing. Cu adeverinta falsa, Ghiurutan i-a pacalit pe bancherii de la Unicredit si a primit un credit de 5.196 de lei, pe care nu l-a mai platit.
.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *