septembrie 26, 2022

Cetatenii pun la cale o boicotare a vanzarilor de carburanti

La doar un an diferenta, platim cu doi lei mai mult pe litrul de combustibil

rn

Zeci de mii de soferi din întreaga tara s-au raliat evenimentului creat pe Facebook care îsi doreste boicotarea vanzarilor de carburanti, din cauza preturilor exagerate la combustibil.
Denumit "Greva carburantilor – de pe 15 pe 30 iunie nu alimentam", evenimentul a devenit viral pe Facebook. Sunt deja si foarte multi salajeni interesati de participarea la aceasta forma de protest.
"Greva nationala pentru reducerea pretului carburantilor. Ne vom strânge în fiecare oras din tara si vom protesta în fata benzinariilor, cu afise si mesaje "frumoase". Sa le aratam prostilor de la conducere ca nu suntem niste indiferenti si ca nu ne pot juca pe degete", se arata în descrierea evenimentului.
Dependenta de combustibil va face, probabil, ca boicotul sa nu aiba un impact semnificativ, dar semnalul dat ar trebui luat in considerare de guvernanti. Tonul marilor scumpiri a fost dat anul trecut, prin reintroducerea supraaccizei pe carburanti, iar de la putin peste 4 lei pe litru in primavara anului trecut s-a ajuns acum la peste 6 lei pe litru.
"Acum un an de zile puteai alimenta la orice peco si cu doar 250 lei puteai umple rezervorul de 60 litri al unei masini. Astazi, cu 370 lei poti face accelasi lucru, de ce sa platim mai mult de 100 lei in plus la doar un an diferenta? Da si tu un share si spune-le prietenilor poate reusim sa atragem atentia cuiva", a fost mesajul unui tânar revoltat de cresterea exagerata a pretului la carburanti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.