Certificatele digitale mai vechi de 9 luni rămân încă valabile în România

Certificatele digitale de vaccinare rămân valabile în România și  după termenul de 9 luni de la doza a doua de vaccin.

Persoanele care au făcut doza a doua de vaccin în urmă cu mai mult de 9 luni trebuie să îşi facă şi boosterul dacă vor să călătorească în străinătate.

De marți, 1 februarie, certificatul digital nu mai este recunoscut în străinătate, dacă este mai vechi de 9 luni. Pe teritoriul României certificatul va fi valabil până la o eventuală modificare legislativă, precizările fiind făcute de Raed Arafat.  

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că România trebuie să se adapteze regulilor din Uniunea Europeană cu privire la certificatul digital COVID-19.

„Cei care au a doua doză făcută de 9 luni sau mai mult nu se mai recunoaşte certificatul lor decât dacă fac cea de a treia doză. Acest lucru urmează să fie reglementat şi în România în curând. În acest moment, la noi încă certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat şi acest aspect, să intre în concordanţă cu regulile europene”, a precizat Arafat, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, deocamdată, până la o nouă reglementare legislativă, certificatul digital este valabil în ţara noastră şi pentru cei care au depăşit 9 luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID, iar acest document poate fi folosit în continuare pentru intrarea în magazine, restaurante sau teatre.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *