ianuarie 29, 2023

Lucrările la cel de-al doilea tronson al șoselei de ocolire a Zalăului sunt într-un stadiu avansat, anunță autoritățile locale, care dau asigurări că centura mult așteptată va fi gata la termenul stabilit, în 2023.

Viceprimarul Teodor Bălăjel a postat, pe rețelele de socializare, mai multe poze de pe șantierul centurii și promite că vom avea o infrastructură de străzi care să și facă legătura cu noua șosea ocolitoare, în mai multe puncte-cheie.

“Vom avea patru legături importante la centură. Una va fi asigurată prin modernizarea străzii Valea Miții, care va fi legătura la centură a unui traseu modernizat al orașului, ce continuă cu strada Simion Bărnuțiu. Altă legătură importantă la centură va fi strada Războieni, pe care o construim acum și va face legătura în Dealul Morii cu străzile care duc până în centru pe un traseu modernizat. A treia legătură cu șoseaua ocolitoare va fi 22 Decembrie, fosta Crasnei, modernizată deja complet pe toată lungimea. Iar a patra ieșire spre centură va porni din strada Gheorghe Doja, pe Vânătorilor și apoi pe Freziilor, de unde vom face stânga la intersecția cu C.D. Gherea, spre centură”, explică viceprimarul.

Teodor Bălăjel consideră că, odată finalizată, șoseaua de centură, pe lângă rolul logic de decongestionare a traficului, va da și startul dezvoltării economice în zonă. Mai mult, traseul străbătut e atât de frumos încât acum “obligă constructorul la lucrări de artă”, iar, când va fi gata,, centura ar putea fi considerată “o atracție peisagistică”.

“Odată terminată, centura nu doar că își va împlini menirea de a prelua traficul greu, ci, foarte important, dă startul unui boom economic pentru Zalău. Pentru că unde este infrastructură, investitorii au teren propice. Și unde sunt investiții, populația prosperă. Autostrada va trece și ea prin imediata apropiere a centurii, așa că perspectiva este foarte bună pe termen lung pentru Zalău.Am fost foarte inspirați când am solicitat și am obținut implicarea Academiei Tehnice Militare pentru ieșirea din blocajul reprezentat de poligonul Aghireș pentru continuarea centurii. Alături de ofițeri destoinici au fost găsite soluțiile care vor însemna pentru Zalău o dezvoltare spectaculoasă.Traseul care continuă primul tronson al centurii este de 5.350 de metri. Traversează o zonă cu un peisaj foarte, foarte frumos, care și obligă însă constructorul la lucrări de artă. Vor fi construite cinci viaducte și două poduri. În capătul străzii Crasnei se va face legătura cu centura printr-un sens giratoriu și tot printr-un sens giratoriu centura va ieși pe Drumul European E81 în apropiere de cunoscuta fântână de pe Meseș, puțin după ieșirea din Zalău spre Cluj. La cât este de spectaculos traseul, mizez că va fi și o atracție peisagistică. Dar subliniez că centura finalizată va atrage investiții și va asigura dezvoltarea orașului, atât prin noi locuri de muncă, cât și prin impulsionarea construcțiilor”, scrie viceprimarul pe Facebook.

2 thoughts on “Centura Zalăului, gata până în 2023

  1. Mulțumiți-i Elenei .UDREA, lui Gabriel Oprea și PD-L-ului din acea vreme ptr aceasta “performanța” ! Aceasta sosea se putea termina in acea vreme, dar s-au opus din cauza poligonului de pe str Crasnei! Așa sa le ajute bunul Dumnezeu după cum au făcut!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut