septembrie 29, 2023

Centura se deschide săptămana viitoare

0

Şoseaua ocolitoarea a Municipiului va fi dată in folosinţă săptămana viitoare, după recepţia lucrărilor.
Deşi era programată pentru data de 15 septembrie, recepţia lucrărilor la noua şosea de centură a Municipiului Zalău va avea loc abia săptămana vii-toare, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat solicitarea constructorului de prelungire a termenului de finalizare pană in 15 septembrie. “Săptămana viitoare va avea loc recepţia la finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură, ca urmare a iniţiativei constructorului”, a declarat Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvant al Primăriei Zalău. “De la data recepţiei lucrărilor şi pană in septembrie 2011 este peri-oada de notificare a defecte-lor, urmată de recepţia finală a lucrărilor”, a completat Ghiuruţan. Recepţia lucrări-lor inseamnă finalizarea lucrărilor prevăzute in contract, conform normelor tehnice in vigoare.
După recepţia lucrărilor şoseaua va fi dată in folo-sinţă, deşi pentru al doilea tronson, Aghireş – E81 (la ieşire din Zalău, pe Meseş), nu s-au demarat lucrările. Principalul obstacol in calea centurii este poligonul militar de pe strada Crasnei. Ministerul Apărării Naţionale se incăpăţanează şi ţine morţiş ca municipalitatea să-i ofere in schimb un teren similar pe care să se poată desfăşura exerciţiile de tragere. Pană in prezent, in Sălaj, nu s-a găsit un teren care să corespundă cerinţelor Armatei.
In momentul de faţă, deşi centura nu este deschisă oficial, şoferii circulă fără nicio restricţie. Semnul cu “Accesul Interzis” care stă la intrarea pe centură a fost dat la o parte de către “binevoitorii” traficului judeţean. Pentru că nu a fost făcută incă recepţia, centura nu poate fi considerată un drum public. Ce se intamplă insă dacă acolo au loc accidente de circulaţie?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut