Lucrările la al doilea tronson al centurii nu au demarat, iar Primăria işi pune speranţe in autostradă.
Pentru că nu sunt speranţe ca tronsonul doi al şoselei de centură să fie gata prea curand, cititorii noştri şi-au pus problema „ce stradă din Zalău va substitui tronsonul doi al centurii pentru traficul greu? Strada 22 decembrie 1989 via Strada Decebal pană in centru?”.


Răspunsul primit din partea Primăriei Zalău este că „pană la finalizarea tronsonului doi al şoselei de centură, vor fi supuse traficului greu aceleaşi străzi, care au fost şi pană acum”. Traficul greu este deviat in momentul de faţă de pe Bulevardul Mihai Viteazul pe strada Tudor Vladimirescu – Kossuth – Corneliu Coposu (vechea centură). In consecinţă, primul tronson se va deschide degeaba. Va fi util doar celor care vor să meargă dinspre Aghireş inspre Hereclean. Maşinile de mare tonaj care merg către Cluj vor folosi ori actuala centură, ori vor intra in Zalău pe strada Crasnei şi vor continua pe Gheorghe Doja. Dar şi aici este o problemă. Momentam, pe Crasnei se lucrează la acoperirea Văii Zalăului, iar traficul este deviat pe străzile Decebal şi Mihai Eminescu. Poţi intra cu un camion pe o străduţă ingustă? Concluzia este că nu am rezolvat nimic, traficul greu va mai persista in municipiu.
Soluţia pare să vină tot de la Primăria Zalău. „Finalizarea autostrăzii ar putea, eventual, degreva munici-piul de traficul greu”. In ritmul in care se lucrează la autostrada din Sălaj, unde abia că s-au pus caţiva piloni in zona Ip, iar terenul este descărcat arheologic doar pentru cateva porţiuni mici, nu mai avem vreo speranţă că vom scăpa prea curand de camioane şi tiruri. Sau Primăria ne sugerează că autostrada se va termina mai repede decat tronsonul doi al centurii?