noiembrie 30, 2022

Centrul de Transfuzii, inundat la fiecare ploaie

Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj – Zalau se confrunta cu o problema veche de ani de zile. Cand ploua, subsolul cladirii se inunda. Ieri dimineata, in urma ploii din noaptea de luni spre marti, iar s-a adunat apa in beciul centrului. Potrivit directorului CTS Zalau, dr. Angela Badea, vara trecuta, cei de la Compania de Apa Somes, sucursala Zalau, au reparat canalul din cauza caruia apa menajera ajungea in interiorul centrului, au pus un clapet de retinere a apei, iar inundatiile au incetat. “Insa de cate ori se infunda canalul de scurgere, apa rezultata in urma ploilor trece pe langa clapet si ajunge in subsol. Acolo avem frigiderele cu reactivi si congelatoarele cu plasma si seruri. Ne e frica sa nu aiba loc vreun scurt-circuit. Pentru a nu se mai inunda, canalele ar trebui desfundate periodic”, a precizat dr. Badea.
Locatarii din zona spun ca subsolul centrului se inunda din cauza unui garaj al CTS Zalau construit in urma cu ani de zile peste un canal. Potrivit directorului tehnic al Companiei de Apa Somes sucursala Zalau, Grigore Lapos, asta nu ar fi o problema. “In zona respectiva e o situatie care se intalneste si in alte zone ale orasului. Apa pluviala si cea menajera se varsa in acelasi loc, ducand la infundarea canalelor. Ne-am angajat sa monitorizam permanent zona pentru a ne asigura ca nu se mai inunda pana la gasirea unei solutii”, a declarat Lapos. Se pare, insa, ca solutia va veni odata cu lucrarile de reabilitare a canalizarii in municipiu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *