Centrul de Transfuzie din Zalău continuă limitarea și prioritizarea donatorilor

De la începutul anului, sălăjenii au devenit maxim interesați să doneze sânge. Prin urmare, stocul de produse sanguine este în continuare mult peste capacitatea de stocare a Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău.

Una dintre măsurie luate de conducerea Centrului a fost anularea caravanei mobile, sânge putându-se dona doar la sediul din Zalău, la program scurt.

O nouă măsură valabilă din 26 feberuarie și anunțată de reprezentanții Centrului de Transfuzie este aceea că sunt admise pentru donare doar 20 de persoane pe zi. Iar prioritate între cei 20 de donatori vor avea cei cu RH negativ și donatorii de afereză trombocitară.

”De luni, 26 februarie 2024, datorită stocului excedentar la toate grupele sanguine, vor fi temporizați de la donarea de sânge donatorii cu grupa sanguină 0 Pozitiv și donatorii inițiali (la prima donare), iar numărul maxim de persoane admise vor fi 20/zi. Au prioritate donatorii de sânge cu RH Negativ și donatorii de afereză trombocitară. Vă mulțumim pentru întelegere!”, este anunțul publicat pe pagina oficială.

Dacă în anii trecuți toate centrele sanguine din țară făceau apel pentru încurajarea donării din cauza lipsei sângelui și a produselor sanguine, iată că facilitățile acordate de la 1 ianuarie au schimbat total situația. De la zile în șir fără vreun donator, s-a ajuns acum la limitarea lor și la prioritizarea pe grupe de sânge și produse necesare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *