Centrul de Transfuzie din Zalău are prea mult sânge

Deși în luna februarie erau programate colecte mobile de sânge în județ, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină au anulat recoltarea de sânge cu echipa mobilă. Motivul este acela că sunt mulți donatori și la Zalău și, în consecință, este depășită capacitatea de prelucrare și stocare a sângelui transfuzat.

”Din motive obiective colectele mobile ale echipei mobile a Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj se suspendă pentru luna FEBRUARIE! Vă mulțumim pentru înțelegere! Începând de luni 12 februarie 2024, rugăm donatorii de sânge cu grupa sanguină O (zero) pozitiv, să NU vină la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, stocul de sânge fiind foarte mare! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au fost mesajele publicate pe pagina oficială a Centrului de Transfuzie Sanguină.

Ca în fiecare lună, și în februarie erau programate recoltări cu echipa mobilă la Crasna, la Cehu Silvaniei, Nușfalău, Hida, Jibou și Șimleu Silvaniei. S-au realizat recoltări doar la Crasna și la Cehu, iar în celelalte locații s-a suspendat acțiunea.

Vă reamintim că și programul de recoltare al Centrului s-a modificat din cauza numărului mare de donatori și din cauza stocurilor mari de produse sanguine. Din ianuarie, după intrarea în vigoare a majorării substanțiale a valorii tichetelor, a crescut brusc și numărul persoanelor interesate să doneze sânge. Dacă anterior recoltarea se făcea până la ora 15.00, din ianuarie, recoltarea se face doar până la ora 12.00. În plus, se triază donatorii. Au prioritate persoanele care sunt donatori fideli și persoanele cu anumite grupe de sânge solicitate la sângele transfuzat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *