Centrul de Transfuzie anulează carava și în luna martie

Este a treia lună în care, la Centrul de Transfuzie Sanguină Zalău, stocurile de produse sanguine sunt excedentare, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată până la majorarea substanțială a valorii tichetelor de masă oferite. Dimpotrivă, frecvent erau contactați donatorii fideli și se făcea apel la populație pentru a merge la donare de sânge.

Acum, datorită multiplelor beneficii acordate, numărul donatorilor a fost peste capacitatea Centrului de recoltare, prelucrare și stocare a produselor sanguine. Iar primele măsuri luate au fost reducerea programului de recoltare și, ulterior, anularea recoltării de sânge cu caravana mobilă a Centrului.

Și în luna martie au fost anulate toate deplasările caravanei, anunțul fiind făcut de reprezentanții instituției. Pe lângă această măsură, donatorii vor fi aleși. Și în martie, vor avea prioritate donatorii cu RH negativ și donatorii cu afereză trombocitară.

”De luni, 4 martie, datorită stocului excedentar la toate grupele sanguine, vor fi temporizați de la donarea de sânge donatorii cu grupa sanguină 0 Pozitiv și donatorii inițiali (la prima donare). Au prioritate donatorii de sânge cu RH negativ și donatorii de afereză trombocitară. Din motive obiective colectele mobile a Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj se suspendă pentru luna martie 2024! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se precizează în anunțul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *