septembrie 28, 2023

Ziua mondială a fizioterapiei, marcată la Zalău

0

Centrul de fizioterapie Aquarel, împreună cu Colegiul Fizioterapeuților Sălaj-Cluj-Bistrița, marchează, la Zalău, Ziua mondială a fizioterapiei.

În data de 8 septembrie se sărbătorește Ziua mondială a fizioterapiei.

Centrul de fizioterapie Aquarel, împreună cu Colegiul Fizioterapeuților Sălaj-Cluj-Bistrița Năsăud dorește să sărbatorească  acest eveniment prin distribuirea materialelor elaborate de WPTO (World Physical Therapy Organisation) și  traduse de către CFZRO (Colegiul Fizioterapeuților din România).

În scopul informării și  educării populației, deoarece CFZRO este o entitate mai nou înregistrată sub această titulatură, trebuie mai întâi să lamurim cateva noțiuni.

Ce este fizioterapia?


Fizioterapia este știința care studiază acțiunea factorilor fizici asupra organismului în tratarea și restabilirea mobilității mușchilor, articulațiilor, a membrelor superioare și inferioare afectate în urma unei dizabilități sau a unui accident și atenuează durerile și disfuncțiile  cauzate de acestea, folosind metode fizice, cum ar fi kinetoterapia, masajul, exercițiile fizice regulate, apa, căldura, electricitatea sau lumina.

Cine are titulatura de fizioterapeut?

  • Acestă titulatură o poate avea orice absolvent de studii superioare cu licență în următoarele domenii: kinetoterapie, kinetoterapie și motricitate specială, balneofiziokinetoterapie, fiziokinetoterapie sau, din garda veche – absolventul de educație fizică și sport cu specializarea cultură fizică medicală  care are calitatea de membru CFZRO – singurul organism abilitat din România care conferă autorizația de liberă practică în vederea exercitării activităților de fizioterapie.

!Atenție! Nu se încadrează în această categorie absolvenții cu studii medii cu specializarea asistență medicală și nici absolvenții de diferite tipuri de terapii alternative.

Ce este CFZRO?

  • CFZRO – Colegiul Fizioterapeuților din România este organizația profesională a cărei înființare se bazeză pe legea Legea 229/2016 privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România, cu modificările ulterioare.

În acestă organizație, conform normelor legislative, începând cu anul 2017 sunt obligați să fie înscriși toți fizioterapeuții practicanți din România.

Ce este Centrul de fizioterapie Aquarel?

  • Centrul de fizioterapie Aquarel este un centru cu dotări de ultimă generație, în care toți angajații sau colaboratorii care își desfășoară activitatea sunt fizioterapeuți cu autorizații, cu diverse cursuri de formare și perfecționare profesională efectuate. Centrul Aquarel susține excelența în recuperarea medicală. Întreaga activitate terapeutică se efectuează pe baza unei recomăndari medicale și a unei diagnosticări anterioare. În acest sens, avem medici dedicați atât în zona de pediatrie – Dr. Pediatru Rotaru Ioana -, cât și pentru adulți – Dr. RMFB Bara Angela Irina -,  care efectuează consulturile inițiale și prescriu fișa de proceduri personalizată pentru fiecare pacient în parte.
  • Centrul de fizioterapie Aquarel  este localizat în cadrul Aquarel Health&Spa Center, la etajul 2, pe strada Parcului nr. 3, Zalău. Pentru informații și programări apelați cu încredere la numărul de telefon 0790.002.892.

Acestea fiind zise, anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Fizioterapiei, accentul se pune pe o afecțiune prezentă în diferite momente la majoritatea populației și ale cărei consecințe și simptome pot fi ameliorate prin FIZIOTERAPIE, și anume ARTRITA.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut