Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj a împlinit 12 ani de activitate

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj a împlinit 12 ani de activitate

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, a împlinit, în data de 1 octombrie, 12 ani de activitate.

Funcţionează de la 1 octombrie 2010, având în componenţă Secţia de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, Secţia Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Secţia Ansamblul folcloric „Meseşul”, revista şi editura „Caiete Silvane”.

Instituția are are misiunea de a iniţia programe şi proiecte de educaţie permanentă prin care să asigure o largă ofertă culturală, să conserve şi să valorifice valorile morale şi artistice ale comunităţii locale şi ale patrimoniului naţional, de a organiza şi desfăşura activităţi cultural artistice, urmărind prin aceste activităţi dezvoltarea socio-culturală şi economică a judeţului.

“Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, împlinește, la 1 octombrie 2022, 12 ani de existență. Mulțumesc, și pe această cale, colegilor, instituțiilor partenere, din județ, din țară și din străinătate, celor care ne susțin, la vedere sau din spatele cortinelor. Merită să credem în continuare în cultură!”, e mesajul transmis de managerul instituției, Daniel Săuca, la ceas aniversar.

“Alocarea fondurilor publice pentru susținerea proiectelor culturale nu reprezintă o cheltuială, ci, mai degrabă, o investiție necesară, atât pentru sprijinirea demersurilor identitare, cât și pentru integrarea Țării Silvaniei pe harta culturală și spirituală regională și națională. Dincolo de latura administrativă a relației dintre Consiliul Județean și Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, vă urez astăzi, când sărbătorim 12 ani de la înființarea celei mai importante instituții de cultură a Sălajului, să aveți parte de inspirație și de succes în proiectele pe care le propuneți, indiferent că vorbim despre Secţia de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, Ansamblul Folcloric Meseșul, Editura și Revista Caiete Silvane, Școala Populară de Arte și Meserii, Compartimentul de Marketing Cultural sau celelalte departamente care contribuie la bunul mers al instituției. În încheiere, parafrazând chiar motto-ul Centrului de Cultură și Artă, vă spun <La mulți ani și spor în toate tuturor celor care încă mai cred în cultură!>”, a transmis președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *