Centrul Aquarel susține performanța clubului HC Zalău!

Centrul Aquarel susține performanța clubului HC Zalău!

Aquarel Health&Spa Center Zalău continuă să fie promotorul unui stil de viață echilibrat și sănătos, dar și partenerul performanței sportive.

HC Zalău, echipa emblemă a județului, deținătoare a unui palmares impresionant, atât în plan intern cât și internațional, a ales Aquarel Zalău pentru programele de refacere și recuperare după antrenamente.

Serviciile Spa sunt o modalitate ideală de recuperare după un efort intens, antrenament sau meci. O sesiune la saună facilitează procesul de recuperare a mușchilor prin accelerarea circulației sângelului și a oxigenului. Totodată, căldura saunei permite mușchilor să se relaxeze mai bine, ameliorând, astfel, tensiunea musculară. De asemenea, este binecunoscut efectul de eliminare a toxinelor. Așadar, sauna ajută la accelerarea procesului de recuperare musculară, la îmbunătățirea stării de sănătate și la reducerea țesutului adipos.

Jacuzzi îmbină ideal efectele benefice ale apei cu căldura constantă și hidromasajul. Pentru a te vindeca rapid și pentru a fi gata pentru următorul antrenament, mușchii au nevoie de mai mult oxigen și de reconstruirea celulelor. O sesiune la jacuzzi post-antrenament accelerează recuperarea organismului prin stimularea circulației sângelui. În cazul unor antrenamente intensive, apar frecvent suferințe la nivelul fibrei musculare. Pentru a te vindeca rapid și pentru a fi gata pentru următorul antrenament, mușchii au nevoie de mai mult oxigen și de reconstruirea celulelor, utilizarea unei facilități de tip jacuzzi fiind una dintre cel mai bune recomandări în acest sens.

Mai mult decât atât, un hidromasaj relaxant post-antrenament îți poate oferi mai multă energie. Masajul eliberează mitocondriile, structuri celulare care îmbunătățesc performanța de anduranță prin creșterea nivelului de utilizare a oxigenului de către mușchi. Mai exact, te poți folosi de masaj pentru a trimite mai multe oxigen mușchilor. Astfel, te recuperezi mai repede, ceea ce înseamnă ca te vei simți și mai pregătit pentru următorul antrenament.

Știm deja că antrenamentele fizice sunt un excelent mod de a reduce nivelul de anxietate. Iar în cazul practicanților sportului de performanță, efortul este însoțit de o doză mare de stres. Așteptările tuturor sunt ridicate și, din când în când, poate ai nevoie de un plus de relaxare după un program intens, pentru eliberarea stresului.

Indiferent de nivelul tău de antrenament, de tipul de program pe care îl urmezi, înotul este o adevărată binecuvântare pentru mușchii tăi. O sesiune de înot la piscină, dincolo de faptul că te va ajuta să te relaxezi mental, să uiți de toate grijile de zi cu zi sau să te umpli de energie, este și un excelent antrenament cardiovascular.

Aquarel Health&Spa Center Zalău este unicul centru de sănătate și relaxare din județ, care oferă servicii de recuperare, prevenție și consolidare a stării de sănătate: servicii medicale, sportive, de recuperare ambulatorie, kinetoterapie, spa, piscină, spații de cazare, bistro și restaurant. 

HC Zalău, antrenată de profesorul Gheorghe Tadici, a fost și va rămâne un nume greu în handbalul românesc. Și-a trecut în palmares, de-a lungul timpului, de 5 ori locul 3 în campionatul intern, de 8 ori pozitia secundă în campionatul intern, de 3 ori titlul de câștigătoare a campionatului intern, o dată câștigătoare a Cupei României.

În plan internațional, a câștigat City Cup în 1996, a ajuns o dată în European Super Cup, de 2 ori în City Cup, de 7 ori în Cupa Cupelor, de 8 ori în Cupa EHF, de 3 ori în Liga Campionilor. În plus, are 20 sezoane jucate în Cupa Europeană.

Cât despre antrenorul echipei, profesorul Gheorghe Tadici, numele său se leagă, indubital, de succesele echipei de la Zalău, dar nu numai. După absolvirea Facultății de Educație fizică și sport din Cluj Napoca, în anul 1974, a antrenat timp de treizeci de ani echipa de handbal din Zalău, cu care a câștigat trei titluri naționale și cupa City Cup. În 2005 a câștigat cu echipa națională de handbal a României medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franța. În 2006 a preluat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2008, cu care a câștigat cinci trofee: titlul în Liga Națională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, și a trecut, în premieră, de grupele principale ale Ligii Campionilor, în 2008.

Din 1996, Gheorghe Tadici este cetățean de onoare al municipiului Zalău. În 2017, Sala Sporturilor din Zalău a primit, în semn de recunoaștere, numele său.

“Mulțumim HC Zalău pentru interesul manifestat pentru serviciile Aquarel. Este o bucurie pentru echipa Aquarel să știe că își poate aduce aportul la recuperarea după efort a membrelor celei mai titrate echipe sportive din Sălaj, în cele mai bune condiții. Astfel ne atingem unul dintre principalele obiective pe care ni le-am propus atunci când a fost conceput proiectul Aquarel sub forma actuală, respectiv <contribuirea la îmbunătățirea performanțelor sportive locale prin oferirea de servicii Spa, GYM, Fitness și Recuperare medicală la cele mai înalte standarde> , în condițiile în care multe dintre propunerile noastre nu au existat anterior în Sălaj și sunt unice și la această oră”, spune Ramona Deac, manager Aquarel Health&Spa Center Zalău.


About Author

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *