Centru de zi pentru persoane cu dizabilități, la Zalău

Primăria Municipiului Zalău înființează un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități. Acesta va funcționa în fostul bloc IAIFO și va fi administrat de Direcția de Asistență Socială.

Consilierii locali au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, transmiterea imobilului aflat în proprietatea privată a primăriei către DAS Zalău.

Clădirea este situată pe strada Sfânta Vineri, este compusă din 6 camere, hol, bucătărie şi grup sanitar, având o suprafaţă utilă de 207,44 mp. Valoarea de inventar a clădirii este de 392.315 lei.

În momentul de față se fac demersuri pentru întocmirea procedurilor legale în vederea înființării și funcționării Centrului, cât și pentru amenajarea și reabilitarea spațiului, iar odată ce va deveni operațional, va putea asigura servicii sociale pentru maxim 50 de persoane adulte cu dizabilități din municipiu.

Totodată, se va întocmi un Regulament în baza căruia persoanele care doresc să beneficieze de serviciile oferite de acest Centru să aibă acces la servicii sociale de specialitate, adaptate nevoilor lor.

Inițiativa municipalității a fost lăudată în mediul online, fiind considerată extrem de benefică.

“Mulțumim! O veste tare bună! De când așteptau părinții, ai căror copii cu dizabilități au devenit adulți, vestea înființării unui astfel de centru”, spune o zălăuancă. “Tot mai necesare devin astfel de centre! O inițiativă lăudabilă!”, adaugă un alt cetățean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *