septembrie 30, 2023

Centru de vaccinare deschis la Sărmășag

0

Un nou centru de vaccinare a fost deschis marţi, 13 aprilie, la Sărmăşag, acesta urmând să funcţioneze zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, în intervalul 8.00 – 20.00.

Printre primii vaccinaţi la Sărmăşag s-a numărat o localnică în vârstă de 90 de ani, din localitatea Derșida, spun reprezentanții Prefecturii Sălaj.

Săptămâna trecută, Prefectura Sălaj a prezentat povestea a doi octogenari din comuna Meseșenii de Jos, care au venit la vaccin pentru a da un exemplu celor mai tineri. Chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, în 7 aprilie, Vasile Pop, la cei 85 de ani ai săi, împreună cu consăteana sa, Floare Păuşan, de 82 de ani, şi-au îmbrăcat straiele de sărbătoare şi au plecat spre Zalău, să se vaccineze anti-COVID. Povestea lor a fost una extrem de apreciată în mediul online, fiind relatată chiar și în presa națională.

Tot marţi au devenit operaţionale alte trei fluxuri de vaccinare – două la Cercul Militar Zalău şi unul la Şimleu Silvaniei. În acest moment, la nivelul judeţului Sălaj sunt funcţionale 15 fluxuri de vaccinare, dintre care şapte la Zalău, două la Şimleu Silvaniei şi câte unul la Crasna, Hida, Ileanda, Cehu Silvaniei, Jibou şi Sărmăşag.

Prefectura Sălaj anunță că persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca se pot prezenta direct la centrul de la Cercul Militar Zalău, zilnic, între orele 8.00 – 20.00, fără a fi necesară programarea prin platformă.

“Printr-un efort deosebit al tuturor factorilor implicaţi în campania de vaccinare – Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, sistemul medical şi autorităţi locale, am reuşit să deschidem, astăzi, patru noi fluxuri de vaccinare, incluzând aici şi noul centru de vaccinare de la Sărmăşag. Toate cele patru fluxuri sunt cu vaccinul Pfizer. Nu în ultimul rând, cei care doresc să se vaccineze cu Astra Zeneca, se pot imuniza, fără programare, la cele patru fluxuri de existente la Cercul Militar Zalău. Rămân la părerea că vaccinul este cea mai sigură şi scurtă cale pentru a reveni la viaţa de dinainte de pandemie. Doar vaccinaţi vom fi protejaţi”, spune prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut