decembrie 1, 2022

Centrele sociale – componenta a dezvoltarii rurale

Dupa experienta deschiderii a doua centre sociale, doi primari se gandesc sa mai ofere asistenta sociala si altor categorii defavorizate. Este vorba de Mesesenii de Jos si Crasna. Astfel, potrivit informatiilor primite de la primarul Sandu Bercean (Meseseni) pana la aceasta data, reprezentantii primariei au finalizat studiul de fezabilitate al centrului multifunctional destinat ingrijirii varstnicilor. Proiectul vizeaza fondurile programului FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala).
Unitatea ar putea gazdui 30 de persoane in fosta Casa a Specialistului din Mesesenii de Jos.Tot aici ar putea fi infiintata o cantina sociala pentru persoanele defavorizate, in ideea ca s-ar renunta la ajutorul acordat prin Legea 416/2001 in favoarea unei mese calde oferite zilnic. Reiteram faptul ca in localitatea Mesesenii de Sus functioneaza un centru de zi pentru copii.
Tot in cadrul programului FEADR s-a depus, de catre primaria Crasna, proiectul pentru un alt centru multifunctional. Din cele aflate de la primarul comunei, dl. Pop Emeric, se spera ca in curtea primariei sa prinda contur, cat de repede, un centru de zi pentru 20 de copii. In plus, sunt in lucru proiecte pentru accesarea de fonduri prin Ministerul Muncii pentru construirea a doua unitati similare noi la Ratin si Huseni, precum si pentru extinderea centrului de zi din Marin (unde ar mai putea fi create inca zece locuri).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *