Un studiu guvernamental făcut în Marea Britanie a stabilit că un vin de la Cramele Recaș este produsul cu cele mai multe pesticide cancerigene din supermaketurile britanice.
Potrivit Dailymail, Feteasca Regală produsă de Cramele Recaș este vinul cu cele mai multe pesticide din supermarketurile din Marea Britanie.
Totodată, mai mult de jumătate dintre vinurile vândute de Sainsbury’s, Marks and Spencer și Asda conțin pesticide care cauzează cancer.
Analizele au vizat 72 de sortimente de vinuri, iar cercetătorii au descoperit că 49 dintre acestea conțineau urme de cel puțin un pesticid, în timp ce un vin alb, Feteasca Regală de la Cramele Recaș, conținea șase pesticide diferite.
Pe lista vinurilor contaminate se află și un vin alb Myton Hill Pinot Grigio din Republica Moldova.
„Iubitorii de vin nu ar trebui să riște să se expună la o serie de pesticide periculoase atunci când le place o băutură”, a spus cercetătorul PAN UK, Nick Mole.
„Sectorul vinului ecologic este înfloritor, demonstrând că este 100% posibil să se producă vin fără a se baza pe substanțe chimice toxice”.
Ads
Pesticidele sunt pulverizate pe vița de vie de către cultivatori pentru a ajuta la îndepărtarea dăunătorilor.
Reacția directorului Cramelor Recaș: „E plin de gogomănie”
Directorul comercial al Cramelor Recaș a negat că vinurile produse de compania românească conțin substanțe periculoase, într-o reacție pentru Știrile ProTV.
„Am citit ce scrie în ziar acolo și în opinia mea e plin de gogomănie, cineva care vrea să promoveze în speță un anumit tip de produse, adică produse bio, și încearcă să afirme că toate produsele făcute cu agricultură normală sunt periculoase, toxice.
Este fals! Deci în opinia noastră nu e nimic rău cu lucrul ăsta. Faptul că sunt mai multe tipuri de pesticide folosite e o practică. Normal este ca și cu antibioticele, variem produsele pe care le folosim ca să nu devină planta imună la ele. Sunt undeva la 7-10 tratamente pentru vii în fiecare an. Ei nici n-au spus acolo că sunt depășite cantitățile permise legal. Noi știm sigur că nu s-a depășit.
Noi testăm toate produsele noastre în fiecare an pentru limitele astea. Folosim numai produsele care sunt permise de Uniunea Europeană, care sunt testate și autorizate după un foarte lung proces”, a declarat Philip Cox, directorul comercial al Cramelor Recaș.
Sursa ziare.com