Potrivit rezultatelor înainte de contestații, 8 absolvenți sălăjeni au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română. 6 dintre ei sunt de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 1 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și 1 de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău.

Nu s-a înregistrat nicio notă de 10 la proba de Limba și literatura maternă.

În total, 45 de absolvenți au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie). Au fost 32 note de 10 la Matematică, obținute de 17 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 9 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 5 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, 1 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău. La Istorie au fost 13 note de 10, performanță reușită de 7 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 4 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 1 de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, 1 de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău.

31 absolvenți au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. 18 dintre ei sunt de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 7 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 3 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, câte 1 elev de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău și Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda.

Anul acesta, nu au fost medii de 10 la Bacalaureat în Sălaj. Cea mai mare medie, 9,96, aparține unui elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profil Filologie. Acesta a obținut nota 9,90 la Limba și literatura română, 10 la Istorie, 10 la Logică.

Următoarea cea mai mare medie este 9,95 și aparține tot unui absolvent de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profil Filologie.

Pe locul 3 în clasament, cu media 9,93, este un alt absolvent de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, și el de la Filologie.

Urmează trei medii de 9,91, două dintre ele obținute la CNS Zalău de absolvenți de la Matematică-Informatică și Filologie, iar una aparține unui elev de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, profil Matematică-Informatică.

Un alt elev de la CNS Zalău, profil Filologie, a obținut media 9,85, în timp ce trei absolvenți, toți de la profil Matematică-Informatică (doi de la CNS Zalău, iar unul de la CNSB Șimleu Silvaniei) au media 9,83.

De menționat că în Top 20 al celor mai mari medii de la Bacalaureat apar absolvenți de la doar două unități de învățământ din Sălaj: Colegiul Național „Silvania” Zalău și Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.