Cele mai bune și la îndemână metode de curățat încălțămintea de vară

Papucii nu mai sunt doar o pereche de încălțăminte stâlcită pe care o purtăm când nu ne vede nimeni. Papucii au evoluat mult și acum sunt sofisticați sau minimaliști, eleganți sau casual, dar mai ales confortabili și deci nelipsiți din garderoba oricui.

Și cum vara este din ce în ce mai fierbinte, papucii au ajuns să fie încălțămintea preferată de dimineața pănă seara, la muncă, la plimbare etc. Dar uneori curățarea acestora ne dă bătăi de cap.

Modele de papuci sunt multe, iar materialele din care sunt confecționați sunt deosebit de variate. Din piele, din silicon, din materiale textile, cu talpa de plută sau din cauciuc, creatorii de încălțăminte  au revoluționat aceste obiecte de încălțăminte.

Poti alege cu ușurință dintre sutele de modele oferite online de aici: https://www.fashiondays.ro/g/femei-/incaltaminte-papuci
Însă cu cât diferă mai mult materialele din care sunt făcuți, cu atât mai mult apare și întrebarea: Cum sa cureti papucii?

În cazul în care ai ales să porți o pereche de papuci cu branţul din piele întoarsă, trebuie să știi că acest material oferă piciorului un microclimat adecvat şi o suprafaţă moale și este un material durabil. Însă urmele de purtare se vor vedea în curând și deci este indicat să scapi de murdărie şi chiar de miros. Există mai multe metode care și-au dovedit eficiența.

Prima metodă este folosirea unei perii pentru piele întoarsă, care îsi face treaba foarte bine datorită suprafeţei realizate din inserţii de cauciuc, care te scapă de urmele de murdărie de pe papucii sau pantofii confecționați din acest material.

Tot din seria produselor dedicate îngrijirii încălțămintei, puteți folosi cu succes, produse care cosmetizează încălțămintea. Spumă, pudră sau spray, există produse dedicate îndepărtării murdăriei rezultate din utilizarea încălţămintei.

O soluție mai ”casnică” este bicarbonatul de sodiu. Acesta trebuie amestecat cu apă până se obţine o pastă de curăţare universală. Se pun 2 linguri de apă şi o lingură de bicarbonat de sodiu, iar amestecul rezultat se aplică cu un burete sau o periuţă de dinţi veche şi lăsaţi-l peste noapte. Dimineaţa, ştergeţi suprafaţa tălpii cu o cârpă umedă de mai multe ori și apoi lăsați încălțămintea să se usuce fără a o expune în lumina directă a soarelui. Acest amestec are și calitatea că va îndepăarta și mirosul neplăcut.

O soluţie de apă şi săpun este la rândul ei foarte eficientă. Umeziţi o bucată de material textil şi ştergeţi toate părțile papucilor până când se ajunge la starea dorită. Și în acest caz, uscarea trebuie făcută fără expunerea la soare.

În timp ce așteptați să se usuce papucii, puteți să vă relaxați la o ședință de shopping online pe Fashion Days.

Toate aceste operațiuni de curățare și îngrijire a încălțămintei, nu vor avea ca rezultat doar o îmbunătățire a aspectului, dar se va extinde și durabilitatea lor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *