Cele 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de vodcă

0
349

Sfârșitul de săptămână este un moment minunat pentru a alege o sticlă de vodcă Absolut de pe raft și a vă relaxa cu un cocktail. Este momentul în care oamenii aleg să-și lase grijile în urmă și să sărbătorească săptămâna. Cu toate acestea, vodca are mult mai multe de oferit decât să vă distrați cu prietenii după o săptămână lungă și obositoare. De fapt, vodca are destul de multe beneficii pentru sănătate pe care majoritatea oamenilor nici măcar nu le iau în considerare.

Deși vodca (ca orice tip de alcool) nu este neapărat sănătoasă, există câteva beneficii pentru sănătate. Asigurați-vă că nu le folosiți pentru a justifica consumul excesiv de alcool.

1. Vă poate ajuta să vă destresați

Toată lumea are un mod pe care îl folosește pentru a se relaxa după o zi lungă și stresantă la muncă. În timp ce unii s-ar putea orienta spre exerciții sau vizionează seriale pentru a se relaxa, unii aleg vodca ca însoțitoare pentru noapte.

Există o credință larg răspândită că, pentru o astfel de activitate, vinul este băutura alcoolică potrivită. Această idee ar putea proveni din faptul că am văzut sute de filme despre cum anumiți protagoniști beau unul sau mai multe pahare de vin după o zi grea. Ei bine, în ciuda opiniei populare despre vin, știința nu este neapărat de acord cu aceasta. În studiu, au fost examinate atât vodca, cât și efectul vinului roșu asupra stresului, iar rezultatele sugerează că vodca a avut un impact aparent asupra reducerii stresului, spre deosebire de vinul roșu care nu a avut niciun efect.

2. Poate afecta calitatea somnului

La fel ca orice altă băutură alcoolică, nu profitați din plin de beneficii dacă o consumați în cantități mai mari. Știința spune că, dacă este băută moderat și nu în mod regulat, este posibil ca consumatorii de vodcă să experimenteze beneficiile băuturii.

În doze mici, vodca poate induce somnul și poate stimula latența somnului. De aceea, mulți oameni care suferă de insomnie beau alcool chiar înainte de culcare. Este unul dintre multele beneficii ale consumului de vodcă (moderat, desigur!).

Unul dintre simptomele principale pentru insomnie este dificultatea de a adormi. Cu toate acestea, calitatea somnului va lăsa mult de dorit dacă beți în mod regulat mai mult decât ar trebui. Vă veți crește toleranța la alcool și este posibil să experimentați o reducere a duratei somnului și creșterea tulburărilor de somn.

3. Vă poate ajuta să slăbiți

Dacă vă gândiți să începeți o dietă, dar nu puteți lua în considerare opțiunea de a renunța la alcool, atunci vodca este băutura potrivită pentru dvs. Alte băuturi alcoolice, cum ar fi berea ieftină, vă pot provoca o „burtă de bere” datorită nivelului de zahăr și calorii care se găsesc în ele. Cu toate acestea, în cazul vodcăi, situația este destul de diferită.

Există multe soiuri de vodcă; unele sunt făcute din cartofi, altele din cereale, iar altele din struguri. Numărul de calorii poate depinde de tipul de vodcă pe care îl alegeți, de nivelul alcoolic din acesta și de dacă este sau nu aromată. Totuși, băuturile cu vodcă conțin aproximativ 60 de calorii, un număr mult mai mic decât alte băuturi alcoolice.

4. Vă poate reduce nivelul colesterolului

Deci, este vodca bună pentru sănătate? Încă o dată, este vorba despre consumul moderat. Vodca ca băutură alcoolică poate crește nivelurile de colesterol bun (HDL), care luptă împotriva colesterolului rău (LDL) ce provoacă înfundarea arterelor. În schimb, trimite LDL către ficat de unde va fi eliminat din corp.

Nu numai că vodca ajută la nivelul colesterolului, dar reduce și riscul de infarct miocardic. Conform studiului care a ajuns la această concluzie, participanții care au experimentat această scădere a riscului au consumat alcool trei până la patru zile pe săptămână. Cu toate acestea, aveți grijă că utilizarea excesivă de vodcă, ca orice tip de alcool, poate duce la deteriorarea sistemului cardiovascular.

5. Poate fi folosit ca produs de îngrijire a pielii

Aproape toată lumea are o rutină de îngrijire a pielii pe care o urmează în fiecare seară. O rutină de îngrijire a pielii conține o serie de produse, iar vodca – cu proprietățile sale dezinfectante și detoxifiante – ar putea deveni destul de ușor parte a acesteia. Utilizările sale ar varia de la desfundarea și strângerea porilor la tratarea acneei.

Deși doar vodca ar putea ajuta la curățarea pielii, atunci când este combinată cu diferite ingrediente, cum ar fi ceai verde, apă distilată, uleiuri și multe altele, efectele vor fi evidente mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.