noiembrie 29, 2022

Cel putin 14 firme de constructii au facut varza si putinii kilometri de autostrada de pana acum

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, anunta ca cel putin 14 firme de constructii se vor regasi pe o “lista neagra” a constructorilor care nu executa lucrari de calitate la autostrazi si ca au fost reziliate contracte si promite ca numele lor vor fi facute publice. 

“Lista este gata si va fi facuta publica la un moment dat de catre cei de la ANAP (Agentia Nationala pentru Achiziti Publice – n.r.). Daca nu ma însel eu, în acest moment pe lista sunt circa 14 firme, dar nu ma puneti sa le spun care sunt, ca nu am sa le spun, dar eu cred ca lista se va mari în perioada urmatoare”, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, adaugand si ca au fost reziliate contracte.

Constructorii nu erau supravegheati
si “adaptau” proiectul din mers

Ministrul a mai anuntat ca de acum înainte constructorii vor trebui sa se obisnuiasca sa lucreze dupa proiectul pentru care au depus oferte la licitatii si sa nu îsi mai impuna propriile variante. Mai mult, controalele se vor înmulti pentru a-i determina pe constructori sa respecte documentele asumate, în caz contrar putându-se ajunge la rezilierea contractelor.
“Daca pâna acum constructorii au fost obisnuiti sa nu fie controlati sau sa-si impuna anumite solutii tehnice care au venit ca sa modifice anumite lucruri din studiul de fezabilitate, aceste lucruri nu se vor mai întâmpla, de acum vor fi foarte atenti sa respecte ca solutiile tehnice pentru autostrazi sa fie cele pe care si le-au asumat în oferte în momentul în care au venit si le-au depus. De asemenea, sa respecte si gradul de mobilizare pentru ca am fost saptamâna trecuta pe santiere si am fost dezamagit de mobilizarea pe anumite loturi”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Contestatiile la licitatii nu au temei
si finalitate in proportie de 98 la suta

Despre “contestatarii de meserie”, ministrul Razvan Cuc a spus ca acestia fac contestatii doar de dragul de a contesta licitatiile si s-a constatat ca demersurile lor nu au temei si finalitate in cvasitotalitatea lor.
“Avem un studiu care arata ca peste 98% din contestatiile efectuate nu au niciun temei, niciun fel de finalitate. Mesajul e clar: legea se respecta, se desemneaza câstigatorul, nu mai accept contestatii pentru obiective care tin în loc dezvoltarea”, a spus Cuc.
Declaratiile ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, au fost facute vineri în Arad, unde a mers la santierul pasajelor de pe soseaua de centura nord-vest a orasului, parte din DN7. Constructia a început în 2011 si, desi ar fi trebuit finalizata în 2012, cele doua pasaje nu sunt gata nici în acest moment.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *