Cel mai ieftin restaurant din Romania este cel de la Palatul Parlamentului

Cel mai ieftin restaurant din Romania  este cel de la Palatul Parlamentului

La cantina de ajutor social din Zalău un meniu costă 12 lei. Acesta conține o ciorbă, felul doi și desert. Mâncarea e bună, raportată la preț. Cu toate acestea, nici măcar nu se poate compara cu cea de la cantina parlamentarilor. Masa săracilor din Zalău e mai scumpă, culmea, și mult mai sărăcăcioasă. Beneficiarii cantinei sociale nu au prea văzut șalău în farfurie, nici antricot de vită. Si, oricum, nu oricine se poate bucura de o masă de 12 lei la cantina socială. Pentru asta, trebuie să fii sărac lipit, al nimănui sau bolnav cronic. “n Parlament, în schimb, probabil e invers. Trebuie să fii bogat ca să mânânci foarte ieftin.

Parlamentarul are supă la un leu, iar pentru felul doi să… doi lei

Oricât ar fi de greu de crezut, la cantina de la Palatul Parlamentului (pe vremea lui Ceaușescu Casa Poporului), acolo unde iau masa parlamentarii, se mănâncă pe bani mărunți, în cel mai pur sens al expresiei. Adică poți să iei un prânz gustos fără să chelui mai mult de cinci lei. O supă costă între un leu și patru lei, iar felul doi costă între doi și șapte lei. Desertul costă cam un leu. Meniul este mai mult decât diversificat, nu ca la cantina săracilor sau la cantinele studențești: antricot de vită, pulpă de porc la tavă, pulpă de pui la cuptor, musaca de cartofi cu telemea, cartofi natur, fasole bătută, ardei umpluți cu carne, ciulama de pui, tocaniță de ciuperci, mâncare de fasole verde, mămăligă cu brânză și smântână, ghiveci de legume, supă cremă de legume, ciorbă de vacuță a la grec, ciorbă de perișoare, ciorbă de fasole cu costiță, salată de varză, murături, prăjituri pentru toate gusturile. De la bufet nu lipsesc nectarurile de fructe, produsele de patiserie, ciocolata, biscuiții, sărățelele, covrigeii, cafeaua sau ceaiurile. Iar lista poate continua, la aceleași prețuri mici. Supa de cu tăiței, de exemplu, costă 1,25 lei, iar
ciorba de perișoare costă 4 lei. O porție de pui cu mazăre costă aproximativ 5 lei, stop_coloana iar o porție de pulpa de porc cu sos costă în jur de șase lei, în timp ce antricot de vită la tavă costă cam nouă lei. Pentru demnitarii care preferă să mănânce sănătos, o porție de șalău la tavă costă 6,5 lei. Sub 6 lei costă și o porție de Gordon Bleu. Escalopul cu ciuperci costă puțin peste 7 lei. O porție de salată orientală costă aproape 3 lei, iar o salată de varză aproximativ un leu. O porție de ciolan afumat costă cam 3,5 lei, iar o porție de mâncare de spanac mai puțin de 2 lei. Si deserturile au prețuri la fel de mici. Eclerul poate fi savurat cu 1 leu, în timp ce amandina sau tiramisu costă 1,3 lei.

La cantina socială din Zalău, de 12 lei primești meniu pe bază de varză și cartofi

La cantina de ajutor social din Zalău o masă zilnică valorează 12 lei, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Diana Crișan. Dacă dovedești că ești sărac lipit, primești un meniu care are la bază în principal varza și cartofii.
Ieri, de exemplu, la cantina de ajutor social, beneficiarii au avut la masă ciorbă de varză cu afumătură, tocăniță de de pui cu cus-cus și napolitane.
Am aruncat un ochi pe meniul pe o săptămână: ciorbă țărănească, ciorbă a la grec, ciorbă de cartofi cu afumătură sau supă de carne cu tăiței la primul fel. La felul doi, salată de cartofi, varză a la Cluj, friptură de pui cu cus-cus, cartofi cu pipote și ficăței. Ca desert, beneficiarii primesc de obicei napolitane, clementine, mere, gem și biscuiți. “n cei 12 lei intră și conserve, pateuri, brânză topită pentru masa de seară.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *