Ceausescu ii bate la prezindetiale pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu

Ultimul sondaj al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) pri-vind alegerile prezidentiale arata o realitate cel putin surprinzatoare. Vorbim aici de faptul ca 66 la suta dintre intervievati ar vota cu Ceausescu daca dictatorul ar trai si ar intra in cursa pentru Palatul Cotroceni. Doar 26 la suta dintre romani nu ar vota cu dicatorul. În conditiile date, putem spune cu convingere ca Victor Ponta (cu 31 la suta dintre voturi), Crin Antonescu sau Mihai Razvan Ungureanu (cu cate 12 la suta voturi), ar fi umiliti.
Rezultatele surprinzatoare ale sondajului au si explicatii. 69 la suta dintre romani spun ca traiesc mai rau acum decat inainte de 1989 si 35 la suta considera ca ar trai „probabil mai bine acum, daca nu ar fi fost evenimentele din 1989”. Trei sferturi dintre romanii chestionati (73 la suta) mai spun ca directia spre care se indreapta Romania este gresita si doar 23stop_coloana la suta spun ca este buna.
Nostalgici dupa regimul Ceausescu, 23 la suta dintre romanii intervievati spun ca cel mai bun lucru de care isi auc aminte din perioada dinainte de 1989 este siguranta locului de munca. 14 la suta apreciaza „traiul bun” din perioada ceausista.
Sondajul a fost realizat in perioada 3 – 6 aprilie 2014, pe un esantion de 1.349 de subiecti. Nu putem sa nu remarcam ca, la aproape 25 de ani de la inlaturarea lui Ceausescu, prea multi romani suspina dupa perioada comunismului, la care romanii au renuntat in 89 condiderand-o cea mai nefasta perioada din istoria recenta a tarii, din cauza lipsurilor si opresiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *