noiembrie 27, 2022

Ceasul din Zalau metafora unui oras neingrijit

Avem un singur ceas in urbea noastra si nici acela nu functioneaza cum trebuie. Poate ca Primaria are alte prioritati decat sa-si bata capul cu acest ceas, care a supravietuit cabinelor telefonice si ne dadea noua ora exacta, desi avem cu totii ceasuri si pe maini si la telefoanele din buzunar. 

rn

Ceea ce califica un oras este grija pentru decorul urban, iar ceasul din centrul Zalaului face parte din acest decor urban. Este obligatia celor care administreaza orasul, sa se asigure,  ca tot ceea este in acest decor functioneaza si este la locul lui. Mai ales, ca nu credem ca pentru a-l fixa la ora exacta trebuie proiect pe fonduri europene, despre care se zice ca primarul se pricepe. Asa ca ceasul acesta, facut pe timpul comunistilor, la care altii i-au dedicat un articol de parca ar fi marele ceas din Londra, sub care toti isi fac poze si isi trag "mozoale", desi nu ne indica ora exacta, ne indica si ne aduce aminte, ca orasul este neingrijit. Ne indica ca nimeni din bugetarii locali, care trec dimineata prin fata ceasului cu masinile institutiilor in care se fac mai mult sau mai putin ca muncesc, nu sunt preocupati de decorul urban, deorece pentru ei si asa merge salariul, de ce sa se mai preocupe de un ceas care iti indica timpul cu o ora intarziere. Ce e asa de important ca intr-un oras, in care la toate capitolele suntem in intarziere (starea strazilor, a blocurilor, mirosul insuportabil din subsoluri, garaje ilegale si neingrijite, canale infundate, lipsa cinematografelor si va las sa completati voi lista) nu functioneaza un ceas "modern" facut pe la "Emailati"? E important pentru ca, e "ceasul" sa schimbam ceva, altfel riscam sa ramanem tot timpul in intarziere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *