Ceartă virtuală ca în curtea școlii, între primarul Zalăului și inspectorul școlar general

O postare pe pagina de Facebook a PSD Sălaj, prin care social democrații îi acuză pe liberali că numesc directorii de școli pe criterii politice, a încins peste măsură spiritele în mediul online. Principalii protagoniști ai unui schimb de replici acide, tăioase, au fost chiar primarul Zalăului, Ionel Ciunt, care e și președinte al PSD Sălaj, și inspectorul școlar general, liberalul Vasile Bulgărean.

“Ultima acțiune a ministrului liberal al educației confirmă degradarea învățământului românesc, iar toate aceste decizii politice au efect negativ asupra elevilor. Motivația neorganizării concursului pentru ocuparea porturilor de directori de școli și grădinițe în timpul pandemiei este asemeni închiderii școlilor, dar deschiderii acestora pentru alegeri. Clientela politică trebuie recompensată, răsplătită și promovată, iar în logica liberală sa fie ai noștri, chiar dacă sistemul educațional are de suferitPe lângă situația specială în care se află elevii, fiind obligați să participe la cursuri online, să interacționeze cu colegii prin intermediul unui ecran și să se descurce cum pot, deoarece nu au dispozitive sau acces la internet, au neșansa ca unitățile de învățământ (în marea lor majoritate) să fie conduse de directori numiți exclusiv pe criterii politice”, au scris pe Facebook social democrații.

Acestea fiind scrise, a venit imediat și replica șefului învățământului sălăjean, liberalul Vasile Bulgărean.

“Domnule Ciunt, împreună cu PSD, vă recomand să vă amintiți de anul 2012! Vă rog să lecturati ROFUIP! Nu trebuie să ne reamintiti că sunteți analfabeti funtionali! In 8 ani de zile, v-ați bătut joc de educație!”, a afirmat inspectorul școlar general.

Răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat.

“Domnule Bulgărean, văd ca vreți să faceți <pe dirigintele clasei> cu PSD. Va atenționez că nu merge! Ați fost director in perioada guvernării PSD pe care o criticați azi cu vehemență și știți bine că nu s-a procedat așa (dumneavoastra fiind un exemplu in acest sens). Dacă vă simțiți <cu musca pe căciulă> , acționați cu adevărat in interesul invațamântului, fără a satisface clientela politică PNL istă!”, a fost replica primarului Ionel Ciunt.

Odată încinse spiritele, dar și discuția, mai mulți internauți au continuat această polemică, poziționându-se într-o tabără sau alta. Oricum, majoritatea au fost de acord cu faptul că ocuparea posturilor de conducere ar trebui făcută strict pe criterii de competență, nu după apartenența politică.

“O părere am și eu în legătură cu aceste lucruri care se întâmplă în acest moment, cred cu tărie că în orice domeniu există oameni cu pregătire, profesioniști cum e vorba, nu cred că ar trebui să primeze culoarea, apartenenta sau afinitatea fata de un partid! Din păcate în foarte multe domenii nu contează priceperea și lucrurile merg cum merg și mai cred că dacă PSD-ul a făcut greșeli nu trebuie făcute și de PNL, dacă bineînțeles doresc progres pe toate fronturile, cu atât mai mult aici fiind vorba despre învățat!”, a scris un cetățean.

2 thoughts on “Ceartă virtuală ca în curtea școlii, între primarul Zalăului și inspectorul școlar general

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.