Primăria Zalău anunță că a intrat în vigoare Regulamentul privind parcările din zona stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Prin Regulament este interzisă parcarea mașinilor în locurile special destinate reîncărcării mașinilor electrice. Angajații SADP și polițiștii locali pot constata contravențiile și vor aplica sancțiuni cu amendă între 100 și 150 de lei șoferilor care ocupă nejustificat locurile de parcare aferente stațiilor de încărcare.

”Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 66 din 21 martie 2024 a fost completat Regulamentul privind administrarea, întreținerea și exploatarea parcărilor din zona stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice. Astfel, în locurile de reîncărcare pentru vehicule electrice marcate și semnalizate corespunzărtor este INTERZISĂ parcarea vehiculelor, cu excepția celor aflate în procesul de reîncărcare. Odată finalizat procesul de reîncărcare, deținătorul vehiculului electric este obligat să elibereze locul de reîncărcare”, se precizează în informarea municipalității.

Pe domeniul municipalității s-au amplasat până în prezent, prin finanțare de la Fondul de Mediu, patru stații de reîncărcare a mașinilor electrice, fiecare dintre ele având anexate câte două locuri de parcare. Două stații sunt în parcarea de la Primărie și două stații, în parcarea de la Sala Sporturilor. În total, opt locuri de parcare destinate reîncărcării mașinilor, pentru care proprietarii/ utilizatorii nu achită taxă de parcare în timpul reîncărcării.

Nevoia sancțiunilor a venit ca o consecință a faptului că unii șoferi, cu sau fără mașini electrice, utilizau aceste locuri de parcare blocând accesul celor care chiar aveau nevoie de stația de reîncărcare, mai ales că locul de parcare respectiv nu este taxat. În urma Regulamentului, parcarea pe aceste locuri va fi cea mai scumpă parcare: 150 de lei.

Primăria anunță și că numărul stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice va fi suplimentat cu încă 10 stații, achiziționate și amplasate prin fonduri câștigate din Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste1,2 milioane de lei.