septembrie 23, 2023

Cea mai mare şcoală din Zalău a fost reabilitată

0

Cu 2,8 milioane de lei, Şcoala Mihai Eminescu a fost modernizată şi extinsă pentru a putea găzdui cei peste 1300 de elevi.
Proiectul „Supraetajare şi reabilitare termică la Şcoala generală «Mihai Eminescu» din municipiul Zalău” a fost cel de-al doilea proiect depus de către Primăria Zalău in demersul său de a atrage fonduri structurale disponibile pentru ţara noastră. Derula-rea proiectului a fost dema-rată in 22 decembrie 2009, insă lucrările au inceput abia in luna august 2010, finalizandu-se ieri. Ca urmare a achiziţiilor publice, valoarea totală a proiectului a ajuns la suma de 2,8 milioane de lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 2,2 milioane de lei. Principalele lucrări au constat in lucrări de mansardare, izolaţie termică pentru intreaga clădire, schimbarea instalaţiilor electrice şi termice. Ca urmare a mansardării s-au obţinut nouă săli de clasă, dintre care şi un laborator de informatică. Pentru aceste noi spaţii create s-au achiziţionat calculatoare, mobilier şi table magnetice. Cei peste 1300 de elevi ai şcolii Mihai Eminescu, impreună cu 87 de cadre didactice, se vor bucura de spaţiile reabilitate şi cele nou realizate, ceea ce va contribui la o şi mai bună cali-tate a actului educaţional.
Nu vor mai fi ore de după-masă
In timpul anului şcolar 2010-2011, o parte din elevii şcolii Mihai Eminescu au fost nevoiţi să vină la cursuri incepand cu ora 12, ceea ce a creat disconfort şi nemulţumire in randul copiilor şi părinţilor. „A fost un an in care s-a lucrat pe două schimburi. Profesorii au avut cursuri in prima parte a zilei cu elevii claselor a şaptea şi a opta, iar după-masă cu clasele a cincea şi a şasea. In plus, o parte din clase şi-au desfăşurat cursurile in spaţii aparţinand Seminarului Ortodox şi Liceului Pedagogic. Sperăm ca din toamnă toate clasele să funcţioneze in propria şcoală”, a declarat ieri viceprimarul Daniela Coţa, cu ocazia finalizării lucrărilor la şcoala Eminescu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut