noiembrie 29, 2022

Cea mai batrana femeie din lume si-a sarbatorit a 115-a aniversare

Cea mai batrana femeie din lume, o americanca de culoare, si-a sarbatorit luni a 115-a aniversare, in Los Angeles, cu o prajitura, muzica si o scrisoare din partea presedintelui Statelor Unite Barack Obama, pe care ea il votase in noiembrie 2008.
Gertrude Baines, nascuta pe 6 aprilie 1894 la Shellman, in statul american Georgia, locuieste intr-un azil pentru batrani in zona de sud a orasului Los Angeles. Bunicii ei erau sclavi si ea este singura supravietuitoare a familiei, singurul ei copil decedand la o varsta frageda. In ianuarie 2009, ea a devenit cea mai batrana persoana din lume, dupa decesul portughezei Maria de Jesus, care avea 115 ani, potrivit Gerontology Research Group /GRG), care se ocupa cu actualizarea listei persoanelor “supercentenare”, trecute de varsta de 110 ani, ale caror date de nastere au putut fi verificate.
Potrivit medicului ei, Gertrude Baines, care a lucrat ca menajera, a declarat ca isi datoreaza longevitatea lui Dumnezeu si faptului ca nu a baut si nu a fumat niciodata. In noiembrie 2008, Gertrude Baines a reprezentat subiectul principal al presei americane, cand a decis sa isi exercite dreptul la vot si a optat sa voteze pentru Barack Obama. Ea si-a explicat decizia prin faptul ca “el sustine persoanele de culoare”.
Asa cum o cer uzantele, presedintele Obama i-a trimis o scrisoare de felicitare cu ocazia zilei de nastere. Potrivit unor surse, Gertrude Baines a declarat ca doreste sa voteze din nou pentru Obama, la alegerile din 2012.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *