Ce vor primi si ce vor face beneficiarii serviciilor sociale din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Zalau

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna din acest an, beneficiarii serviciilor sociale din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Zalau vor realiza diverse actiuni, totodata la randul lor vor beneficia de actiuni organizate de DAS specifice acestor sarbatori.

rn

În baza unui parteneriat încheiat între Directia de Asistenta Sociala Zalau si Inspectoratul scolar al Judetului Salaj – Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Salaj, elevii scolii Gimnaziale Porolissum au vizitat, joi 12 decembrie 2019, beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice "Tinerete fara batrânete" pentru a-i colinda si pentru a le oferi felicitari si podoabe de Craciun confectionate prin forte proprii.

rn

De asemnea, la centrul de zi pentru persoane vârstnice "Tinerete fara batrânete", beneficiarii vor confectiona ornamente de Craciun si tricoturi, vor împodobi bradul, iar în preajma Craciunului se vor bucura de o masa festiva organizata de catre Directia de Asistenta Sociala Zalau.

rn

Beneficiarii din cadrul Centrului Social de Urgenta si al Adapostului de noapte vor împodobi bradul si vor confectiona produse de sezon, care ulterior vor fi expuse la sediul centrului. Vor fi organizate seri de colinde si poezii, respectiv o masa speciala de Craciun, oferita de catre Directia de Asistenta Sociala Zalau.

rn

Un grup de colindatori din cadrul Centrului Social de Urgenta va colinda Primaria Municipiului Zalau înainte de sarbatori.
Conducerea Directiei de Asistenta Sociala va primi colindatori atât din partea beneficiarilor Centrului Social de Urgenta si Adapostului de noapte, cât si din partea altor persoane.

rn

În baza unui parteneriat încheiat cu Asociatia Caritas Eparhial Oradea, Directia de Asistenta Sociala Zalau va sprijini cu alimente si îmbracaminte un numar de aproximativ 50 de familii defavorizate din punct de vedere social si copii cu dizabilitati grave care provin din astfel de familii.

rn

Primaria Municipiului Zalau, prin Directia de Asistenta Sociala, va acorda un numar de 562 pachete pentru grupurile tinta identificate la nivel comunitar, dupa cum urmeaza: persoane si familii beneficiare de ajutor social; copii din locuintele sociale (bloc C3);
copii din familii aflate în dificultate ( Centrul de zi pentru copii "Sf. Arhidiacon Stefan" si CSS nr. 1 Zalau); copii cu dizabilitati ( Centrul de zi NoRo, Centrul de zi "Fluturi albi" si alti copii cu gradul I de handicap, aflati în evidenta DAS Zalau); tineri cu dizabilitati (Centrul de pregatire pentru o viata independenta "Proba de zbor" si Centru de integrare prin terapie ocupationala – CITO); persoane fara adapost; persoane nevoiase; beneficiari ai serviciilor din cadrul Centrului Social de Urgenta Zalau; beneficiari ai asociatiei Nevazatorilor Zalau; beneficiari ai Asociatiei Nationale a Surzilor – Filiala Zalau.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *