ianuarie 27, 2023

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o perdea și draperie

Perdelele sunt disponibile într-o varietate de culori, țesături și lungimi. Alegerea unei perdele sau draperii necesită restrângerea din câteva opțiuni largi la designul perfect pentru camera dvs. Considerentele legate de design nu sunt singurii factori implicați în această alegere dificilă. Veți folosi o perdea și draperie personalizată sau ceva de pe raft? Cum le veți curăța?

Poate fi o provocare să alegi perdelele și draperiile potrivite pentru a se potrivi cu restul designului camerei dvs. Există anumite caracteristici ale unei încăperi care vă pot conduce spre cea mai frumoasă perdea și draperie pentru spațiul dvs.

Odată ce decizia este luată, va trebui să știți cum să agățați perdelele. Poate părea o sarcină intimidantă, dar nu trebuie să fie. Acest ghid se dorește a fi o introducere și vă va oferi tot ce trebuie să știți despre perdele și draperii.

Există două considerente esențiale de design, atunci când vine vorba de alegerea perdelelor și a draperiilor: culoarea și materialul. Deciziile pe care le luați în aceste două domenii sunt vitale pentru aspectul final al ferestrelor dvs.

Culoarea

Alegerea culorii perdelelor și draperiilor dvs. este, probabil, cea mai dificilă decizie. Ea este și mai dificilă atunci când designul camerei nu a fost finalizat.

Principiile de design interior sugerează că alegerea unui punct focal este esențială pentru deciziile bune de design. Este fereastra dvs. centrul atenției în camera pe care o decorați? Dacă da, o perdea și draperie pot fi pe cât de îndrăznețe le puteți tolera. Dacă un alt element este vedeta, o perdea și draperie care să atragă mai puțină atenție este mai potrivită.

Regula de bază spune că, dacă o cameră este neutră, perdelele și draperiile  ar trebui să creeze dramatismul. Dacă încăperea este deja plină de modele și capricii, alegeți o perdea și draperie neutră sau sigură.

Materialul

Alegerile de țesături pot părea a fi legate de formă, dar ele joacă un rol și în ceea ce privește funcția. Diferite țesături cad și atârnă în felul lor. Unele țesături sunt rezistente la frig și la căldură, în timp ce altele nu sunt.

Este important să nu lăsați ca funcția să fie sfârșitul tuturor atunci când vă decideți asupra unei țesături. Cele mai multe materiale pot fi căptușite pentru a oferi izolație, un control mai bun al luminii sau durabilitate. Căptușirea țesăturilor sensibile, cum ar fi mătasea, este vitală pentru longevitatea acestora.

Lungime

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii atunci când decid asupra lungimii unei perdele și draperii este să ia în considerare doar spațiul dintre fereastră și podea. Nu uitați că majoritatea ferestrelor au o mulțime de spațiu mort între fereastră și tavan.

Atârnarea perdelelor și a draperiilor aproape de tavan poate face ca o cameră să pară mai înaltă decât este. Acest lucru este minunat dacă sperați să deschideți o cameră, dar s-ar putea să nu fie ideal pentru un cadru mai confortabil.

Trebuie să țineți cont de aspectul final pe care îl urmăriți, atunci când măsurați perdelele și draperiile. Doriți ca acestea să atârne frumos pe podea? Dacă da, adăugați câțiva centimetri la măsurători. Designul modern sugerează ca perdelele și draperiile să se odihnească chiar deasupra podelei – dând impresia că sunt la același nivel cu solul.

Înălțimea nu este singura măsurătoare de care veți avea nevoie. Lățimea este și ea importantă. Nu doriți ca perdelele și draperiile să fie exact la fel de late ca și cadrul ferestrei. Acest lucru nu va permite o strângere corespunzătoare atunci când acestea sunt deschise. Acestea fiind spuse, nu adăugați prea multă țesătură în plus, deoarece fereastra va fi blocată chiar și atunci când perdelele și draperiile sunt trase.

Curățarea

Acesta poate fi ultimul lucru la care se gândesc oamenii atunci când aleg o perdea și draperie. Multe modele se pot spăla la mașină. Acest lucru adaugă un element de comoditate și este mai economic decât să trebuiască să le curățați profesional și să plătiți costuri suplimentare pentru cerințele unice. Nu încercați să spălați la mașină perdele sau draperii care sunt curățate doar la uscat. Le veți strica.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut