Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra haine pentru câini

Când vine vorba de haine pentru câini, oamenii se împart în general în două tabere. O tabără crede că animalele de companie ar trebui lăsate așa cum sunt și că hainele arată caraghios pe ele. O altă tabără subscrie la ideea că nu este nimic în neregulă cu hainele. În cel mai rău caz, sunt o distracție inofensivă. În cel mai bun caz, sunt o activitate care creează legături, iar unii câini chiar par să se bucure de hainele lor.

De fapt, hainele, cum ar fi puloverele, ajută la protejarea multor rase atunci când se aventurează pe vreme rece. Dacă nu ați îmbrăcat încă un câine, iată câteva sfaturi pentru ca procesul să decurgă cât mai ușor.

Natura nu este întotdeauna cea mai bună

Unii proprietari de câini cred că hainele de pe animalele lor de companie sunt complet inutile. Cu toate acestea, hainele pentru câini pot fi de fapt necesare. Unele rase se încadrează în cel puțin unul dintre următoarele criterii:

 • Straturi mai subțiri de blană
 • Mai mici și cu un corp ușor
 • Nu sunt făcute genetic pentru medii reci
 • Părul tuns scurt
 • Rase tip „toy”
 • Câine mai bătrân
 • Câine cu un sistem imunitar mai slab

Exemplele de rase care s-ar descurca bine cu haine pentru câini includ ogari și Chihuahua. Dimpotrivă, câini precum Saint Bernards și Alaskan Malamutes se pot simți nefericiți în pulovere. Asta nu înseamnă că ar urî o pălărie sau un papion drăguț, bineînțeles.

Câinii care poartă pulovere pot avea nevoie de protecție doar atunci când ies afară. Alții ar putea avea nevoie de pulovere și în interior, mai ales dacă mențineți temperaturile din casă la un nivel scăzut. Urmăriți dacă tremură și luați-vă indicațiile de la câine.

Încercați să obțineți o potrivire care să fie strâmtă, dar confortabilă. Nu doriți haine pentru câini care să cadă până la pământ sau care să vă limiteze animalul de companie. Căutați pulovere care sunt ușor de pus și scos.

Fără pantaloni

Nu este sigur (sau confortabil, în general) pentru câini să poarte pantaloni. Din fericire, este disponibilă o selecție largă de alte articole, cum ar fi hanorace cu glugă, tricouri grafice, rochii și paltoane.

Fotografii frumoase

S-ar putea să sperați că câinele dvs. va sta nemișcat suficient de mult timp pentru ca dvs. să faceți poze superbe cu caninul în noile sale haine pentru câini. Acest lucru este posibil. În multe cazuri, însă, realitatea este că câinele dvs. va dori să se miște și să se agite. Câinele poate chiar să încerce să roadă hainele de pe el.

Dați-i timp câinelui dvs. să se obișnuiască cu hainele înainte de a se instala pentru o ședință foto. Pentru prima dată când poartă haine, acordați-i între 10 secunde și un minut și lăudați-l. Scoateți hainele. De asemenea, faceți următoarele:

 • Măsurați pieptul, talia și lungimea corpului câinelui dumneavoastră pentru haine pentru câini mai bine adaptate
 • Achiziționați țesături confortabile, fără restricții
 • Verificați dacă animalul de companie se poate mișca liber în haine
 • Evitați lâna, nasturii și fermoarele
 • Alegeți echipamente care permit câinelui să vadă și să audă (fiți selectiv cu pălăriile)
 • Alegeți haine care permit câinelui să respire liber (atenție la țesăturile care obstrucționează nasul și gura)

În plus, nu forțați nota dacă există un articol cu care câinele dvs. pare să se simtă inconfortabil. De exemplu, poate că nu-l deranjează papionul, dar tot încearcă să își scoată pălăria. Este mai bine pentru câine (și pentru fotografii mai bune) dacă mergeți mai departe și îi dați jos pălăria.

Acceptare din partea animalelor

Câinele dumneavoastră se va obișnui ușor să poarte haine? Poate. Unii oameni chiar cred că este mai ușor să faceți un cățeluș sau un câine în vârstă să accepte hainele. La urma urmei, cățeii sunt tineri, cu creiere gata să fie modelate și antrenate. Câinii seniori nu se mișcă atât de mult și s-ar putea să nu le pese într-un fel sau altul de haine.

Realitatea este că este posibil ca hainele să nu funcționeze prea bine cu unii căței și câini în vârstă. Acest lucru este valabil în special pentru seniorii cu probleme de sănătate, cum ar fi artrita. Hainele ar putea reprezenta un pericol, împiedicându-i pe căței să se miște în mod corespunzător.

Concluzia este să vă cunoașteți câinele și să alegeți cu grijă hainele. Începeți cu un articol mic, cum ar fi un ham. Încercați să alegeți haine și accesorii pentru câini care nu acoperă capul, picioarele, picioarele și părțile intime. Dacă există acceptare, puteți trece treptat la ținute mai elaborate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut