ianuarie 29, 2023

Ce trebuie să știți despre gecile de piele pentru bărbați

Puține articole vestimentare masculine vin la pachet cu atât de multă atitudine, moștenire sau masculinitate nefiltrată ca o geacă de piele pentru bărbați. Sinonimă cu punkerii și piloții, motocicletele și Marlon Brando, geacă de piele este o haină masculină cu un nivel ridicat de testosteron, dar este și un clasic surprinzător de versatil. Nicio garderobă bine pusă la punct nu este completă fără una.

Bărbații au purtat piei de când articulațiile noastre au încetat să mai zgârie podeaua, dar geaca de piele pentru bărbați, așa cum o cunoaștem astăzi, a devenit proeminentă la începutul anilor 1900. Gecile de zbor din piele maro au fost purtate de primii aviatori și de militari, mai ales de forțele aeriene germane în Primul Război Mondial.

Primul model de geacă de bărbați cu aspect contemporan a apărut în 1928. Un fabricant de impermeabile din Manhattan, Irving Schott, a proiectat o geacă de bărbați de motociclist pentru Harley Davidson. Supranumită „Perfecto”, după trabucul său preferat, această geacă din piele a fost construită pentru a-i proteja pe motocicliști de intemperii și de accidente. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, geaca de bărbați de zbor a devenit cunoscută sub numele de „bombardier” și a fost apreciată pentru căldura sa, fiind concepută pentru a fi purtată în cabinele de pilotaj deschise.

De atunci și până în prezent, gecile din piele au apărut peste tot, de la filmul cult The Wild One până la cele de pe spatele trupei Sex Pistols. Este un echipament standard pentru nonconformiști, ticăloși și sex-simboluri.

Astăzi, acest articol de îmbrăcăminte este probabil una dintre cele mai scumpe completări ale garderobei, așa că nu fiți un rebel fără idee – faceți o achiziție isteață. Dacă nu pentru alt motiv, o geacă de bărbați din piele bună este una dintre puținele relații pe termen lung pe care le veți avea în modă. Sunt construite să reziste, îmbătrânesc odată cu dvs. și se asortează cu mai multe articole decât v-ați aștepta. Așadar, dacă nu îl considerați pe Danny Zuko o icoană de stil, nu-i nimic – există și alte moduri de a o purta care nu includ pantaloni de piele.

Băiatul rău al lumii îmbrăcămintei exterioare, bikerul este o geacă de piele croită, de obicei în negru, completată cu cuișoare și fermoare asimetrice. Inițial purtată, deloc surprinzător, de motocicliști, croiala asimetrică a fost concepută ca atare pentru a le permite motocicliștilor să se aplece peste motocicletă fără ca închiderile să se înfunde în corp.

Primele exemplare de geacă de bărbați biker aveau o croială strânsă, cu un buzunar în formă de D și revere concepute pentru a se închide sau a se plia unul peste celălalt și a se închide complet cu fermoar. Un articol de îmbrăcăminte robust, confecționat din piele de capră, de vacă sau de cal, acesta este stilul purtat de Marlon Brando în anii 1950.

Este în mare parte un stil tineresc și îndrăzneț, așa că este cel mai bine purtat cu blugi subțiri, dar poate (în biroul potrivit) să fie aruncat peste o cămașă Oxford și o cravată tricotată ca înlocuitor al unui blazer. Oricare ar fi varianta pe care o alegeți, asigurați-vă întotdeauna că ceea ce este pe dedesubt este ușor, deoarece acest stil ar trebui să fie tăiat aproape de corp.

Una dintre cele mai subestimate piese de îmbrăcăminte militară pentru bărbați, geacă de câmp este un clasic de piatră rece care a fost inițial redată într-o țesătură de foraj din bumbac, dar care a fost actualizată de atunci în piele.

M-65, așa cum mai este cunoscută, este de obicei puțin mai lungă decât alte modele, cu mai multe buzunare frontale și cu centură în talie. Adesea încheiat cu nasturi ascunși, arată deosebit de bine în piele maro bogată și, deoarece cade sub talie, vă va ține mai cald și vă va proteja mai bine de elemente.

Este stilul perfect pentru iarnă, cu atât mai mult dacă locuiți la țară, asortată cu blugi ajustați, un tricot gros și o pereche clasică de cizme.

Geaca de zbor OG a devenit în ultimii ani o piesă de bază a vestimentației masculine de bună credință în sine, și nu este greu de înțeles de ce. Deși este consecventă în forma sa simplă – o siluetă tăiată, cu fermoar central și talie și manșete ajustate – poate fi redată în orice, de la nailon strălucitor la piele moale și suplă.

Una dintre cele mai versatile siluete de îmbrăcăminte exterioară pe care le poate deține un bărbat, geacă bomber a fost preferată pe ecran de toată lumea, de la Steve McQueen la Wolverine al lui Hugh Jackman. Îl poate duce pe cel care o poartă de la skinhead la șic scandinav, dar cea mai sigură asociere este cu un denim brut și un simplu tricou alb sau o cămașă chambray.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut