Ce trebuie să știți despre această mașină de tencuit, înainte de a o folosi

0
171

Se spune că necesitatea este mama invenției, iar în cazul lui Branislav Prvanovic, un inovator și om de afaceri sârb implicat în domeniul construcțiilor, un proiect gigantic de construcție cu baloți de paie s-a dovedit a fi o sarcină încărcată de necesități.

Însărcinat cu a tencui 150.000 de metri pătrați de pereți din baloți de paie în complexul său industrial, știa că trebuie să devină inovator și rapid pentru a duce treaba la bun sfârșit. Aici intrăm în povestea modului în care un cuplu progresist, Branislav și Gorica (soția sa), care trăiește în Serbia, a ajuns să proiecteze și să creeze ceea ce ar putea deveni noul standard pentru pulverizatoarele de mortar din întreaga lume: mașina de tencuit.

Serbia este o țară foarte mică din regiunea balcanică a Europei, iar Brainslav și Gorica sunt în prima linie a progresului de mediu în sectorul construcțiilor din țara lor.

Amândoi sunt pasionați de construirea facilităților lor industriale cât mai eficient și mai economic posibil. Ca atare, în perioada 2007-2009, au reunit cea mai bună echipă sârbă de ingineri și s-au pregătit pentru a investi în cea mai mare facilitate industrială din baloți de paie din întreaga Europă (50.000 de metri pătrați). Echipa a ales tehnologia baloturilor de paie pentru că le place cât de sustenabilă, rentabilă, sănătoasă și eficientă din punct de vedere energetic este.

În acest proces, ei intenționează să demonstreze că nu contează dacă aveți de-a face cu proiecte rezidențiale, comerciale sau industriale, tehnologia baloturilor de paie poate fi o soluție pentru fiecare dintre aceste situații.

Când li s-a prezentat mega sarcina de a tencui suprafața de 150.000 mp de pereți, au trebuit să conceapă o soluție care să producă o calitate excelentă, să fie rentabilă și să poată tencui mult mai repede decât orice altceva de pe piață. Branislav, fiind inovatorul care este, s-a apucat de desenat și a început să conceptualizeze o mașină de tencuit care să li se potrivească nevoilor.

După multe interpretări, încercări și erori și modificări, au reușit să pună la punct o mașină de tencuit pentru a fi un instrument elegant, ușor și foarte productiv. La momentul respectiv, ei numeau acest pulverizator „revolutionar”, însă, într-o zi, Gorica se uita la mașină de tencuit și a fost frapat de modul în care aceasta semăna cu o libelulă. De atunci, aceasta a fost numită DragOn PRO.

Pulverizatorul de mortar sau mașină de tencuit DragOn PRO este o unealtă pneumatică de mare putere care distribuie rapid pe suprafața pereților toate tipurile de tencuieli și mortare de tencuială. Unul dintre cele mai bune detalii este ergonomia designului. Este bine echilibrată, astfel încât este posibil să tencuiască timp de mai multe ore fără a fi suprasolicitat, ceea ce este de obicei asociat cu munca de tencuire. Bine, este încă o muncă grea, nu ne înțelegeți greșit, dar este nevoie de mai puțină forță fizică pentru a livra tencuiala pe perete decât folosind o mistrie.

De asemenea, este grozav faptul că această mașină de tencuit poate aplica toate amestecurile de densitate cu umpluturi de până la 6 mm, inclusiv mortare de toate tipurile, tencuieli, tencuieli din argilă, beton de hârtie și microbeton. Funcționează împreună cu un test de compresor care generează forța pentru a împinge tencuiala prin pulverizator și a ieși din duză. Asigurați-vă că aveți un compresor suficient de mare, astfel încât să poată ține pasul cu alimentarea cu aer necesară!

Una dintre calitățile pe care le adorăm la această mașină de tencuit este că a fost concepută pentru a fi foarte ușor de învățat să o folosiți (durează doar câteva minute și poate fi folosită de aproape oricine). Apreciem întotdeauna inovațiile care se adresează nu doar profesioniștilor, ci și celor care fac bricolaj. Cântărește mai puțin decât o lopată atunci când este goală și este de fapt destul de confortabil de utilizat (mai ales în comparație cu munca de a aplica tencuiala manual cu o mistrie toată ziua!).

Este aproape indestructibilă, astfel încât se poate pulveriza tencuiala cu încredere. Acestea fiind spuse, dacă nu o spălați după fiecare utilizare, va deveni din ce în ce mai grea de fiecare dată. Acest lucru se întâmplă și cu alte pulverizatoare și face ca munca să fie mai obositoare și mai puțin eficientă, așa că faceți-vă timp să păstrați unealta curată.

Este adevărat că există și alte tipuri de masina de tencuit sau pulverizator de mortar pe piața actuală, însă Branislav și Gorica sunt încrezători că versiunea lor le întrece pe toate. Ei susțin că pulverizatorul lor este semnificativ mai rapid și mai eficient decât alte pulverizatoare datorită conceptului unic al designului duzei lor și a modului în care reușește să pulverizeze tencuiala. Au brevetat această soluție pentru a-și proteja inovația, așa că, în mod evident, cred în ea. Recepția din partea cumpărătorilor din Europa și din emisfera sudică a fost extraordinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.