Ce trebuie să știe părinții despre mașinile electrice pentru copii

Pe măsură ce alunecăm din ce în ce mai mult în epoca modernă a creșterii copiilor și a cumpărării de jucării, părinții din întreaga lume încearcă cu disperare să afle cum să folosească cele mai noi tehnologii și să țină pasul cu vremurile. La urma urmei, niciunul dintre noi nu vrea să fie părintele care își face copilul să se simtă lăsat pe dinafară, nu-i așa?

Odată cu era modernă au apărut tone de dispozitive electronice – unul dintre cele mai populare segmente fiind modelele de mașină electrică pentru copii.

Dacă vreunul dintre voi este ca noi, probabil că ați simțit acel strop de gelozie, dorindu-vă să fi avut jucării mișto ca acelea când erați copii. Dar oricât de grozav ar arăta copilul dvs. în acea mașină electrică pentru copii, acest adevăr rămâne: siguranța lor este pe primul loc.

Așadar, cum vă păstrați copilul în siguranță în aceste mini-motovehicule? Consultați ghidul nostru de siguranță de mai jos pentru tone de informații utile.

Sunt mașinile electrice sigure pentru copiii dumneavoastră?

Mașinile electrice sunt în general sigure pentru copii. Majoritatea modelelor de mașină electrică pentru copii vin doar cu două sau trei viteze și, chiar și cu aceste ajustări, pot atinge doar viteze reduse. În plus, mașinile electrice pentru copii au caracteristici de siguranță încorporate, cum ar fi căptușeala internă, centurile de siguranță și un scaun reglabil.

Ca orice jucărie, o mașină electrică pentru copii este mai sigură atunci când este folosită corect și este susținută de supravegherea părinților. Dar vom vorbi mai multe despre asta mai târziu.

Lista de verificare a siguranței

Indiferent dacă copilul dvs. are o mașină electrică pentru copii sau dacă încă vă gândiți să îi cumpărați una, este întotdeauna o idee bună să aveți o listă de verificare completă a siguranței. Aceste orientări vă pot ajuta să evitați ca copilul dumneavoastră să se rănească.

Inspectați mașina

În calitate de părinte, este întotdeauna o idee bună să faceți o verificare a unei jucării înainte de a i-o înmâna copilului dvs. O inspecție rapidă vă va permite să știți dacă există piese lipsă sau rupte care ar putea să vă rănească copilul.

În plus, este o idee bună să aflați cum funcționează jucăria – mai ales dacă este una electrică complicată, cum sunt aceste mașini. Dacă nu știți cum să o folosiți, nu vă puteți aștepta să vă învățați copilul cum să o folosească.

Cunoașteți mașina electrică pentru copii înainte de a vă lăsa copilul să se urce în ea. Asigurați-vă că nu există componente electrice expuse sau margini ascuțite și zimțate care ar putea provoca răni. Nu uitați să verificați dacă toate piesele, cum ar fi roțile, volanul, frânele și centura de siguranță, sunt toate la locul lor și în stare de funcționare.

Creați un mediu sigur

Este esențial ca noi, ca părinți, să înțelegem că siguranța merge dincolo de mașina electrică și de copilul nostru aflat în ea. Siguranța se extinde și la mediul din jurul lor.

Gândindu-ne la câteva lucruri diferite, putem crea un mediu sigur în care copiii noștri să se plimbe și să se distreze:

  • Căștile de protecție
  • Centurile de siguranță
  • Suprafețele de utilizare

Luarea în considerare a acestor elemente este un pas esențial pentru o distracție fără griji.

Prima regulă a siguranței rutiere este să purtați întotdeauna centura de siguranță. Aceeași regulă se aplică și atunci când copilul dumneavoastră conduce această mașină, deși mică, a lor.

A doua regulă se aplică tuturor echipamentelor de echitație în aer liber, și anume să se poarte întotdeauna casca de protecție. Dacă există vreo șansă ca copilul dvs. să se lovească la cap, ar trebui să poarte o cască de protecție – la fel cum o face și pe bicicletă, trotinetă, skateboard sau tricicletă.

Atât căștile de protecție, cât și centurile de siguranță sunt instrumente concepute pentru a-i proteja pe cei care operează sau călătoresc într-un vehicul, așa că haideți să fim părinți înțelepți și să ne asigurăm că copilul nostru este protejat temeinic.

Mașinile electrice pentru copii au evoluat cu siguranță la niveluri impresionante în zilele noastre, dar cu siguranță nu se ridică încă la nivelul jucăriilor pentru adulți, cum ar fi mașinile pe patru roți sau motocicletele de teren.

Acestea fiind spuse, contează pe ce suprafețe îl lăsați pe copilul dumneavoastră să își conducă mașina. Cele mai bune opțiuni generale sunt betonul și asfaltul. Aceste suprafețe sunt dure, plane și ușor de parcurs. Deoarece copilul dvs. va avea probabil dificultăți cu conceptul de direcție, cel mai bine este să îl pregătiți pentru succes cu un traseu ușor.

Iarba scurtă cu pământ ferm și compactat poate fi, de asemenea, fezabilă. Cu toate acestea, orice altceva mai mult decât atât, iar copilul dvs. s-ar putea să se trezească înțepenit de multe ori.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut