Ce sunt vârcolacii și de ce sunt populari?

Ce sunt vârcolacii și de ce sunt populari?

Vârcolacii sunt creaturi întâlnite din filme, jocuri, basme și povești. Conform legendei, un vârcolac este jumătate om și jumătate lup și reprezintă, în aproape toate cazurile, răul. Vârcolacii sunt considerați ființe malefice sau demoni care provoacă fazele lunii și eclipsele după ce mănâncă Soarele și Luna.

Vârcolacii sunt cunoscuți și în mitologia românească. Ei apar după ce se transformă în timpul eclipselor. Sufletul unui vârcolac urcă la cer, mănâncă Soarele sau Luna și, în timpul acestui proces, își pierde sufletul.

Etimologic, cuvântul vârcolac provine din limba bulgară sau sârbă. Asta deoarece combinația de cuvinte “vylk + dlaka” se traduce prin “cu păr de lup”.

Nu este clar momentul în care au apărut legendele despre vârcolaci, dar este cert că au câteva secole vechime. Ei sunt întâlniți adesea și în mitologia greacă, un exemplu concret fiind legenda lui Lycaon. În această legendă, fiul lui Pelasgus l-a înfuriat pe Zeus, iar acesta l-a transformat pe Lycaon și pe fiii săi în lupi. În funcție de regiune, legendele despre vârcolaci au diverse variante. Ba chiar în istorie sunt numeroși oameni care susțin că au văzut vârcolaci.

Legendele despre vârcolaci au dus la apariția unor jocuri și filme

Vârcolacii sunt creaturi celebre din mitologie. Și, cum adesea astfel de creaturi stârnesc interesul oamenilor, de aici până la integrarea lor în jocuri și filme nu a fost decât un simplu pas.

Printre cele mai cunoscute jocuri video cu vârcolaci sunt Nightmare Creatures, Bloodborne, Castlevania: Lords of Shadow, Castlevania: Legacy of Darkness și The Order: 1886. Foarte apreciat este și jocul de cazino online Curse of the Werewolf Megaways creat de compania Pragmatic Play. Un video slot care are ca plusuri grafica excelentă, dar și cele 46.656 de modalități de plată. Vârcolacii sunt prezenți în acest slot, alături de un Lup care urlă la lună plină și o Foaie veche zgâriată de un lup.

Iată și câteva filme cunoscute cu vârcolaci:

Wolf – Rolul principal din acest film este interpretat de Jack Nicholson, care intră în pielea editorului Will Randall. Mușcat de un lup negru, Will Randall se transformă într-un vârcolac și trece prin numeroase provocări ca să își păstreze locul de muncă. Wolf îi mai are în distribuție pe Michelle Pfeiffer și Christopher Plummer, iar producția a avut încasări de 130 de milioane de dolari.

Teen Wolf – Lansat în anul 1985, filmul îl are în rolul principal pe Michael J Fox, pe care îl cunoaștem foarte bine și din seria Înapoi în viitor. Actorul se transformă într-un vârcolac, iar filmul a avut încasări de peste 80 de milioane de dolari, la un buget de doar 1.2 milioane de dolari. Filmul a beneficiat și de o continuare, dar și de mai multe serii televizate.

An American Werewolf in London – Filmul prezintă povestea a doi studenți americani atacați de un vârcolac pe străzile din Londra. Aceștia au o dilemă, deoarece nimeni altcineva nu crede în existența vârcolacului. Filmul lansat în anul 1981 s-a bucurat de recenzii bune printre fanii producțiilor cu vârcolaci.

The Wolfman – Acest film a fost lansat în 2010 și are o distribuție foarte bună, din care fac parte Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt și Hugo Weaving. Filmul redă povestea unui actor american care ajunge să fie mușcat și blestemat de un vârcolac. Filmul nu s-a bucurat și de încasări decente, care au trecut de 140 de milioane de dolari, dar bugetul a fost ceva mai mare, de peste 150 de milioane de dolari. Recenziile din partea criticilor au fost mixte.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *