Ce salarii vor încasa din iulie primarii sălăjeni

După ce parlamentarii au votat, săptămâna trecută, majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari de la 1 iulie, un nou amendament propus de politicieni prevede majorarea lefurilor și pentru aleșii locali, mai exact pentru primari și președinți de consilii județene.

Amendamentul și l-a asumat deputatul PSD Adrian Solomon, dar acesta beneficiază și de susținerea PNL și UDMR, potrivit unor surse din rândul clasei politice. Concret, se propune ca noile lefuri ale primarilor și șefilor de consilii județene să se calculeze în funcție de venitul minim pe economie din 2021, ajuns la 2.300 de lei, si nu raportat la cel din 2019, când era 2.080 de lei. „Sunt reglaje fine pe care le facem. Legile nu sunt date de Dumnezeu, sunt făcute tot de noi”, a declarat Adrian Solomon.

Proiectul de lege, în noua variantă, trebuie trecut din nou prin Camera Deputaţilor, cel mai probabil zilele următoare.

Ca urmare a acestei modificări, salariul unui primar de municipiu reşedinţă de judeţ va creşte de la 18.720 lei la 20.700 lei. 

Un primar de oraş cu peste 100.001 de locuitori va ajunge, de la 15.600 lei, la 17.250 lei pe lună.

Salariile primarilor de comune diferă în funcţie de numărul de locuitori ai respectivei unități administrativ teritoriale.

Un primar de comună cu 10.001 până la 20.000 locuitori va ajunge, de la 12.480 lei lunar, la 13.800 lei. 

Primarul unei comune care are până în 3.000 locuitori va avea un salariu de 9.200 lei, față de 8.320 lei, cât primește în prezent.

De menționat că vor crește, după același criteriu, și salariile viceprimarilor și vicepreședinților de consilii județene. În plus, mai multe indemnizații sau salarii din administrația publică se calculează prin raportare la salariul primarului, viceprimarului, președintelui sau vicepreședintelui de consiliu județean, astfel că și acestea ar putea fi majorate de la 1 iulie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.