septembrie 29, 2023

Ce să nu lași niciodată în mașină pe timpul caniculei

0

Într-o zi toridă de vară, temperatura din interiorul unui autoturism poate ajunge să fie cu 30, chiar 40 de grade mai ridicată decât în exterior. Copiii mici lăsați singuri în mașini sunt expuși riscului de hipertermie (supraîncălzire), deoarece nu își pot regla temperatura corpului la fel de repede ca adulții. Starea de sănătate a unui copil mic, blocat într-o mașină fierbinte, se poate deteriora în câteva minute, așa că nu ar trebui să fie lăsat niciodată singur, nici măcar un minut.

Animalele de companie nu trebuie lăsate singure într-un vehicul niciodată, mai ales în zilele caniculare.

De asemenea, când temperatura de afară este foarte ridicată, anumite obiecte uitate în autovehicule pot provoca daune și îi pot răni pe ocupanți.

Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții.

La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc și pot provoca deteriorarea parbrizului sau a banchetelor.

Gelul antibacterian conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut