septembrie 28, 2023

Ce rezerve de aur și valută are BNR

0

În ultima zi a lunii mai, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53.082 milioane euro, față de 53.341 milioane euro la data de 30 aprilie 2023.

În cursul lunii au avut loc, potrivit BNR, intrări de 1.801 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la Banca Națională a României, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor, alimentarea contului Comisiei Europene și altele, respectiv ieşiri de 2.060 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6.110 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, la 31 mai 2023 au fost de 59.192 milioane euro, faţă de 59.355 milioane euro la 30 aprilie 2023.

Plăţile scadente în luna iunie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 121 milioane euro.

sursa foto: wall-street.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut