Ce rată de vaccinare are Sălajul

0
1122

Campania de vaccinare din România este din nou pe un trend descrescător. Deși autoritățile sperau ca măcar jumătate din populație să fie vaccinată până la finele anului, șansele de a atinge acest prag sunt destul de mici.

După ce frica generată de posibila introducere a certificatului verde s-a risipit, în mare măsură din cauza politicienilor care tărăgănează luarea unei decizii, prezența la centrele de vaccinare s-a redus.

Miercuri, 17 noiembrie, autoritățile au anunțat că România a depășit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă. Suntem, totuși, cu mult în urma altor state europene.

În România s-a vaccinat mai puțin de 45% din populația eligibilă.

Concret, acoperirea vaccinală în România este de 39% în rândul populației generale, 44,3 % în rândul populației eligibile (peste 12 ani), 46,6% în rândul populației adulte (peste 18 ani), potrivit unor statistici obținute de Hotnews.ro de la Comitetul de vaccinare.

Doar capitala și județele județe Cluj, Constanța și Sibiu au o rată de vaccinare de peste 50%. La polul opus se află județul Suceava, cu o rată de vaccinare sub 28%.

Conform situației transmise HotNews.ro de către autorități, județul Sălaj se află pe locul 16 la nivel național în ceea ce privește rata de vaccinare. Din 181.769 persoane eligibile (dintr-o populație totală de 209.939 persoane), s-au vaccinat un procent 44,28 la sută, ceea ce înseamnă o rată de acoperire în totalul populației de 38,34 la sută.

Sursa foto: Hotnews.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.