februarie 9, 2023

Aproximativ 800 de ONG-uri figureaza in evidentele oficiale ale Salajului dintre care nimeni nu stie cate sunt active. Acestea ar trebui sa reprezinte o forta a societatii civile salajene, care sa activeze si sa reactioneze in cazul diferitelor evenimente si situatii care tin de expresia manifestarilor ce tintesc populatia. Cu toate acestea, arar exista actiuni care sa demonstreze existenta ONG-urilor salajene ca partener de dialog social sau ca actor al societatii civile. ONG-urile nu exista nici atunci cand sunt chemate sa se exprime.
Cel mai recent exemplu este implicarea salajenilor in ziua nationala a curateniei derulata prin proiectul „Let@s do it!” unde sunt chemati voluntari sa se angreneze intr-o actiune de igienizare a spatiilor verzi din judet. Daca anul trecut s-a reusit implicarea a 4.300 de voluntari, anul acesta se pare ca vor fi 50 de echipe de cate 10 oameni, plus cei care adera la activitatea de ecologizare chiar in ziua actiunii. Avem astfel o preconizare a participantilor care s-ar putea sa „sara” peste 500 – mult sub nivelul anului trecut si mult sub numarul ONG-urilor existente in Salaj. Daca la un eveniment cu vizibilitate si cu propagare nationala ONG-urile reactioneaza atat de slab, oare ce le-ar putea determina sa devina ceea ce ar trebui sa fie?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut