Ce dorești de la frigiderul tău? Ghid pentru un frigider Arctic

Atunci când compari modele de frigidere, gândește-te la caracteristicile fiecăruia și la felul în care acestea îți pot oferi mai mult confort în utilizare. Iată ce să cauți la un frigider Arctic.
Aparatele frigorifice sunt construite pentru cele mai diverse nevoi. Spre exemplu, dacă doreșți să îți setezi singur temperatura pentru fiecare compartiment atunci poți opta pentru un model cu două compresoare, iar dacă ești o persoană ocupată atunci poți alege modelul cu dezghețare automată. Acestea sunt doar câteva aspecte esențiale în crearea unei experiențe de utilizare inedite. Iată cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le aibă un frigider Arctic. Sfaturile vin direct de la producător.

Unul sau două compresoare


Există aparate frigorifice care au un singur motor atât pentru răcitor, cât și pentru congelator sau câte unul pentru fiecare compartiment frigorific în parte. Avantajul alegerii unui model de aparat cu două compresoare este că poți seta temperatura dorită în fiecare compartiment.
În cazul aparatelor frigorifice cu un singur compresor, setarea independentă a temperaturii din congelator și frigider este posibilă doar în cazul în care aparatul este prevăzut cu panou de comandă.


Full No Frost sau un sistem convențional de răcire


Cu siguranță că înainte de apectele vizuale de care trebuie să ții cont în alegerea unui frigider Arctic, cea mai importantă calitate care trebuie urmărită este sporirea calității vieții de zi cu zi. Sistemul de răcire Full No Frost de pe un frigider Arctic ajută la menținerea alimentelor proaspete mai mult timp, deoarece asigură un nivel optim de umiditate cu ajutorul curenților de aer ce previn formarea gheții și îți oferă un plus de confort. Dezghețarea periodică a aparatului frigorific nu va mai fi necesară.
În cazul sistemului de răcire convențional, răcitorul se dezgheață automat atunci când temperatura din el ajunge la valoarea setată de tine. Apa rezultată prin dezghețare este colectată într-o tăviță exterioară, de unde se evaporă. Când dezghețarea nu se face automat, sarcina aceasta îți revine ție. Periodic sau de câte ori este nevoie, trebuie să îndepărtezi stratul de gheață format pentru ca frigiderul să funcționeze eficient.


Eficiență în organizarea spațiului frigorific


Rafturile ajustabile, atât cele din interiorul compartimentului frigorific, cât și cele de pe ușă îți permit să aranjezi alimentele și recipientele în frigider după bunul tău plac. Prezența compartimentelor pentru alimente speciale ajută și mai mult oferindu-ți confortul de a găsi totul la îndemână în frigiderul tău. Pentru o bună organizare folosește-te de compartimentele dedicate depozitării de sticle și borcane, sertarele pentru fructe și legume sau compartimentul cu temperatura apropiată de 0°C.
Sfaturi de utilizare pentru un frigider Arctic
Cei mai mulți dintre noi consideră că frigiderul „știe” să funcționeze singur. În mare parte, așa este. Dar folosirea lui corectă și utilizarea adecvată a funcțiilor speciale cu care acesta este prevăzut poate face diferența în privința consumului de energie și a păstrării alimentelor cât mai proaspete. Iată care sunt sfaturile producătorului Arctic pentru a folosi corect și pentru a păstra o durată de viață cât mai lungă a unui frigider Arctic.


Amplasează-l corect


Amplasează frigiderul într-o încăpere uscată, departe de surse de căldură sau foc și de acțiunea directă a soarelui, într-un spațiu care permite circulația aerului în jurul aparatului. Pentru ca acesta să funcționeze eficient, temperatura din jur trebuie să fie cuprinsă între 10 și 38 de grade Celsius.


Evită creșterea temperaturii din interior


Nu ține ușa unui frigider Arctic mult timp deschisă pentru ca temperatura din interior să nu crească peste cea recomandată de producător. Înainte de a introduce în frigider sau în congelator recipiente cu mâncare gătită, lasă-le mai întâi să se răcească. Dacă te grăbești, scufundă inițial vasele în apă rece pentru a le răci mai repede. Eviți astfel creșterea temperaturii și a umidității din interior.

Reglează-l în funcție de utilizare


Când pleci în vacanță și știi că nu vei folosi frigiderul Arctic mai multe zile, în primul rând scoate din el alimentele care se pot altera. Pune tot ce crezi că se poate păstra în cutii închise ermetic. Setează-l apoi pe funcția „vacanță” sau pe funcționare economică.


Dezgheață-l și curăță-l periodic


Dacă dezghețarea congelatorului nu se face automat, este bine să faci tu această operațiune o dată la 4-6 luni sau de câte ori este necesar. Gheața formată pe pereții aparatului crește consumul de energie necesar pentru buna lui funcționare.


Evită formarea umidității excesive

Acoperă vasele ce conțin lichide sau mâncare. Neacoperite, acestea contribuie la creșterea nivelului de umiditate din interiorul frigiderului. Acest lucru suprasolicită compresorul și crește consumul de energie.
Așadar, cu puțină atenție și un mod de utilizare adecvat, frigiderul tău îți va deveni cel mai loial partener din bucătăria. Luând în considerare aceste câteva sfaturi utile îi poți asigura unui frigider Arctic o viață îndelungată și lipsită de prea multe surprize, fără nevoi dese de reparații.

(P)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *