Ce bani are anul acesta Consiliul Judeţean Sălaj şi cum ii imparte

Ce bani are anul acesta  Consiliul Judeţean Sălaj şi cum ii imparte

Consiliul Judeţean Sălaj a organizat luni, 6 martie, la sediul instituţiei, consultarea primarilor din judeţ în vederea repartizării sumelor defalcate din TVA pentru drumurile comunale şi din cota de 20% din impozitul pe venit şi din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
Preşedintele Consiului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a prezentat propunerile de repartizare şi criteriile care au fost avute la bază pentru aceste repartizări.
“Criteriile pe care noi le propunem sunt următoarele: achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, sumă pe care noi o vom repartiza ulterior, în baza situaţiilor pe care lunar le primim de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj; un al doilea criteriu este susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală”, a afirmat Tiberiu Marc.
În baza celor două criterii, Consiliul Judeţean Sălaj propune pentru anul 2017 alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achitarea arieratelor administraţiilor locale, respectiv 10.015.000 lei pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.
În cazul celui de-al doilea criteriu, Consiliul Judeţean are în vedere alocarea sumei de 370.000 de lei pentru dotarea cu aparatură a spitalelor din Jibou, Simleu Silvaniei şi Crasna, 200.000 de lei stop_coloana pentru cofinanţarea deschiderii punctelor de lucru ISU-SMURD de la Sânmihaiu Almaşului şi Sărmăşag şi 100.000 de lei pentru cofinanţarea unui cămin pentru persoane vârstnice la Cehu Silvaniei. Pentru dezvoltarea infrastructurii locale, administraţiile locale vor primi suma totală de 7.320.000 de lei (120.000 pentru fiecare unitate teritorial administrativă – UAT). Ulterior va fi repartizată, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean, suma de 1.525.000 lei, pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Tot ulterior se are în vedere repartizarea sumei de 500.000 de lei pentru cofinanţarea unor centre comunitare integrate.
Din sumele defalcate din TVA, 3.108.000 lei vor fi repartizaţi unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, pentru întreţinerea drumuri comunale, în funcţie de lungimea drumurilor, starea tehnică acestora şi costul standard pe kilometru.
Sedinţa de Consiliu Judeţean în cadrul căreia se are în vedere aprobarea bugetului pentru 2017, respectiv alocarea sumelor menţionate anterior, va avea loc în data de 17 martie, unităţile administrativ teritoriale urmând să îşi aprobe ulterior propriile bugete până cel târziu în data de 2 aprilie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *