Cazierul judiciar, fără să mergi la ghișeu. Cum îl ai în câteva minute pe e-mail

Cazierul judiciar se poate obține și online, fără deplasare la ghișeul de la Poliție, uneori fiind nevoie de parcurgerea a zeci de kilometri. Datorită digitalizării, cazierul se poate solicita acum direct de pe telefon. Cea mai simplă modalitate este cererea acestuia de pe Ghișeul.ro. În cele ce urmează vă prezentăm pașii care trebuie urmați.

Precizăm că sunt două posibilități de obținere online a cazierului, fie prin ghiseul.ro, fie accesând portalul hub.mai.gov.ro. Însă solicitarea pe hub.mai.gov.ro necesită confirmarea identității cu un drum la poliție, prin urmare varianta Ghișeul.ro este varianta cea mai comodă.

Accesați ghiseul.ro. Dacă aveți cont, intrați pe secțiunea Cazier judiciar.

Pentru început, este nevoie de verificarea identității. Portalul se va ajuta de cardul bancar, identificarea electronică se face prin intermediul cardurilor bancare din sistemul online prin procesatorul de plată. Această identificare are cost zero (nu se retrag bani de pe card, se folosește doar pentru verificarea idenității și atât). Introduceți datele cardului personal și urmați pașii de pe ecran.

Dacă totul este în regulă, se apasă din nou pe “cazier”.

Veți observa că, automat, sistemul vă redirecționează către platforma hub.mai.gov.ro. Aceasta arată ca în imaginea de mai jos:

Ultimul pas este “Solicită certificatul de cazier judiciar”. Bifați din listă pentru ce vă trebuie și îl veți primi pe e-mail în câteva minute.

sursa: Ministerul Afacerilor Interne

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *