Caz inspaimantator in Clubul Divino din Zalau

Caz inspaimantator in Clubul Divino din Zalau

Un zalauan a fost batut cu bestialitate de persoane inca necunoscute in Clubul Divino din Zalau, in data de 6 ianuarie, chiar de Boboteaza,
Lucian Pacurar si fratele lui, Ciprian, au mers vineri seara, 6 ianuarie, in Clubul Divino, unde si-au petrecut timpul pret de de cateva ore. Dupa o vreme, Ciprian a plecat acasa, iar Lucian a ramas singur si… la un moment dat a fost gasit batut mar in baia clubului. N-a chemat nimeni nici Ambulanta, nici Politia. Cineva l-a scos doar afara, ca pe un caine, in fata treptelor de la intrarea in club, dezbracat, fara geaca, la o temperatura mult sub minus zero grade. Cativa cetateni indignati de situatia in care se afla Lucian Pacurar, au intrat in club si au cerut reprezentantilor clubului sa faca ceva cu el. Cum s-a facut, cum nu s-a facut, cineva l-a “impachetat” intr-un taxi si l-a trimis la adresa de domiciuliu. Cine-i stia adresa si de ce l-au trimis singur fara bunurile cu care a venit, este inca de neinteles. Lucian a fost urcat intr-un taxi si abandonat pe scarile blocului in care locuia. Un vecin, Rus Victor, care lucra la Michellin si a iesit din schimbul trei, l-a descoperit pe Lucian, sambata, 7 ianuarie, in jurul orei 7.00 dimineata, dezbracat, intins pe scari, in stare de inconstienta, lovit la cap. L-a luat si l-a dus acasa, pana la etajul trei, iar mama lui Lucian, crezand ca este baut, l-a pus in pat.
In seara zilei de 7 ianuarie, starea lui Lucian s-a agravat, iar mama acestuia, care este asistenta medicala, a sunat la 112. La ora 21.50, o ambulanta l-a preluat pe Lucian Pacurar de la locuinta si l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgente Zalau, unde a fost stabilizat, dupa care a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, cu traumatism cranio-cerebral sever.

A scapat ca prin minune,
gratie priceperii medicilor

Ajuns la clinica din Cluj, Lucian Pacurar a fost pus imediat pe masa de operatie si operat de urgenta pe creier, avand un hematom de aproximativ 3,5 centimetri. Lucian a stat internat la clinica din Cluj o saptamana, pana pe data de 14 ianuarie, cand a fost transferat la Spitalul Judetean Zalau.
In perioada aceasta in care Lucian a stat internat la clinica din Cluj, pe corpul lui au fost identificate urme de violenta, vanataile produse in urma agresiunii.
In momentul de fata Lucian Pacurar este stabil, constient si colaboreaza cu cadrele medicale. Acesta a ramas in continuare sub supraveghere medicala in cadrul Sectiei de Neurologie al Spitalului Judetean Zalau.

Politia si procurorii cerceteaza
evenimentul petrecut in Divino

Politisti si procurori au luat cu asalt clubul Divino si se fac cercetari. Atat patronii clubului, cat si angajatii sunt interogati despre ce s-a intamplat in seara de vineri 6 ianuarie.
Politia spune ca a fost sesizata de la Spitalul Judetean ca in data de 7 ianuarie o persoana a fost adusa la Urgenta cu traumatism cranian si inconstienta. Politia a intocmit un dosar penal si se fac cercetari inrem, adica fara sa se stie inca cine este autorul faptelor.
Pana nu se finalizeaza expertiza medico-legala, care sa ateste modul in care s-au produs traumatismele suferite de Lucian Pacurar, politia spune ca nu poate oferi mai multe detalii.
Procurorul Corda Liviu ne-a declarat ieri ca s-a inregistrat un dosar din oficiu si se fac cercetari in cauza si ca familia a angajat un avocat. Procurorul ne-a mai spus ca Liviu Pacurar a intrat in coma sambata, moment in care a fost transportat la Urgenta spitalului din Zalau si apoi transferat la Cluj pentru operatie. Procurorul mai spune ca, dupa ce se va insanatosi, Lucian Pacurar trebuie sa spuna anchetatorilor cum s-a intamplat totul si doar atunci se va sti cu exactitate ce s-a intamplat.

Divino – locul unde intri pe picioare
si pleci acasa “la pachet”, cu taxiul

Modul in care au actionat cei din Clubul Divino, care s-au scapat de victima cu un telefon la taxi in loc sa sune la politie ridica semne de intrebare. Nici jandarmeria, nici politia, nici ambulanta nu au fost sesizate in legatura cu situatia in care se afla Lucian Pacurar, intins pe jos in baia clubului Divino, in stare de inconstienta, cu lovituri puternice la cap, in zona cefei. De ce nu au sunat la apelul de urgenta 112, de ce nimeni nu a anuntat autoritatile? Cine ce a avut de ascuns?

Alin Pop – un alt tanar care a incasat in Divino
o bataie care l-a mutilat cauta sa i se faca dreptate

Au trecut aproape sapte luni de cand Pop Florin Leontin, bodyguard la Clubului Divino din Zalau, a fost acuzat ca l-a batut de l-a bagat în spital pe kineto-terapeutul Alin Pop din Zalau.
Fapta sa intamplat in noaptea de 22 spre 23 iulie, Alin Pop se afla în clubul Divino, alaturi de câtiva prieteni. In jurul orei 2.30, bodyguard-ul Pop Florin Leontin s-a dus la masa unde se afla grupul din care facea parte Alin Pop si i-a spus sa paraseasca clubul. Apoi, în fata Salii Sporturilor din Zalau, Pop Florin Leontin l-a lovit cu pumnii în fata pe Alin Pop. stop_coloana
In urma loviturilor, zalauanul a suferit multiple traumatisme la nivelul maxilarului si la fata. Mai exact, a ramas fara doua masele si a necesitat o interventie chirurgicala la ochiul drept.
Potrivit certificatului medico-legal, Alin Pop a avut nevoie de 19 zile de îngrijiri medicale, reiese din plângerea depusa de acesta la Politia Municipiului Zalau in data de 26 iulie.
Politia ne-a informat ca în acest caz a deschis un dosar penal pe numele lui Pop Florin Leontin, pentru lovire si alte violente. Dosarul se afla în lucru la Biroul de Ordine Publica, din cadrul Politiei Municipiului Zalau.
Foarte interesant este ca împotriva bodyguardului Pop Florin a mai fost depusa la politie o plângere cu numai o saptamâna înainte de cea a lui Alin Pop, dupa evenimente petrecute în noaptea de 15 pe 16 iulie, tot în Clubul Divino.
Fapta de care este acuzat Pop Florin Leontin în cazul medicului Alin Pop este pedepsita cu închisoare pâna la cinci ani. Fapta de lovire sau alte violente prin care se produc leziuni traumatice sau este afectata sanatatea unei persoane, a carei gravitate este evaluata prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseste cu închisoare de la sase luni la cinci ani sau cu amenda, conform Noului Cod Penal.
Alin Pop ne-a declarat ca are incredere in justitie si doreste sa se faca dreptate. |i-a angajat un avocat si asteapta ca cel care a gresit sa fie tras la raspundere.
Bodyguardul Pop Florin are de altfel in istoric o condamnare la sase luni de inchisoare intr-un alt dosar, tot pentru fapta de lovire si alte violente. In dosarul penal cu numarul 2048/309/2011 inregistrat la 30 decembrie 2011 la Judecatoria |imleu Silvaniei, care are ca obiect lovire si alte violente, Pop Florin Leontin a primit o pedeapsa cu inchisoarea de sase luni de închisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei închisorii pe o durata de 2 (doi) ani si 6 (sase) luni. A fost obligat, în solidar cu partea responsabila civilmente S.C. Dia Guard Protection S.R.L., la plata de despagubiri civile pentru daune morale catre partea vatamata.

Bataie la Divino – ceva obisnuit

In noaptea de 13 spre 14 august (sâmbata spre duminica), politia a fost chemata sa intervina la localul Divino, de lânga sala Sporturilor, unde doi petrecareti s-au luat la bataie. Politia a fost sesizata la ora 2.32. Martorii spun ca scandalul a fost unul de amploare, însa la venirea politiei participantii la încaierare s-au împrastiat. “Se striga în club ca e bataie între zalauani si jibouani”, spune unul din martorii de la eveniment. Inspectoratul de Politie Judetean informeaza doar ca, “ajunsi la fata locului, politistii l-au identificat pe un tânar de 29 ani, din Jibou” si ca “fata de acesta s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda în suma de 500 lei, pentru provocare ori participare la scandal în locuri sau localuri publice”.

Cine-i de fapt Divino?

Primaria Muncipuilui Zalau ne-a transmis detalii privind regimul cladirii in care functioneaza clubul Divino. In baza hotararii Consiliului Local Zalau nr. 313 din 26.10.2009, al procesului verbal de adjudecare al licitatiei publice nr. 5173 din 4 februiarie 2010 si al Contractului de concesiune nr. 12475/2010, SC Sport Plus SRL a concesionat un teren in suprafata de 2156 mp identificat în CF 54598 nr. Cadastral 54598. Pe suprafata concesionata, concesionarul avea obligatia sa realizeze urmatoarele investitii: un teren de minifotbal cu suprafata sintetica; un patinoar artificial care va functiona în perioada noiembrie – martie a fiecarui an, conform procesului verbal de negociere nr. 5173 din 04.02.2010; o constructie cu destinatia sala de biliard, alimentatie publica si diverse activitati economice; un vestiar; un grup sanitar. Constructiile realizate sunt proprietatea Societatii Sport Plus SRL. Terenul este proprietatea Municipiului Zalau. In cladire functi-oneaza o cafenea, o sala de biliard, o sala de jocuri de noroc la parter. Iar la etaj functioneaza Clubul Divino.

Lucian Pacurar, de 31 de ani, locuieste pe strada Crisan din Zalau. Este casatorit, are doi copii. Potrivit vecinilor, Lucian este un baiat cumsecade, linistit si respectuos. Acestia sunt foarte uimiti de ce i s-a intamplat. Sambata, 7 ianuarie, Lucian Pacurar trebuia sa sarbatoreasca botezul celui de-al doilea copil, insa evenimentul a fost anulat, din cauza celor intamplate. 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *