Luni seara, la ora 19.24, un autoturism condus de un șofer de 55 de ani din Serbia, a fost acroșat la trecerea la nivel cu calea ferată de la Benesat de trenul Regio care circula pe ruta Baia – Mare – Jibou

La accident au intervenit polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou.

Potrivit IPJ Sălaj, din investigațiile efectuate la locul accidentului a reieșit că șoferul nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, respectiv „Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere” și „Oprire”, fiind acroșat de tren.

În urma accidentului feroviar, nu au rezultat victime.

”Atât conducătorul autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou”, se precizează în informarea biroului de presă al IPJ Sălaj.