noiembrie 29, 2022

Caştigurile la loteria bonurilor fiscale sunt “viceversa”

Toate extragerile de la Loteria bonurilor fiscale au fost greșite. Cifrele de pe bonurile fiscale au fost extrase în ordinea greșită. În Legea Loteriei fiscale scrie că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor. Iar statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor şi Loteria Română, a stabilit la fiecare dintre cele şase extrageri, în afara legii, că prima cifră extrasă este cea a sutelor.
Astfel, la prima extragere din istoria loteriei bonurilor, când s-a câştigat cu un bon de 6 lei, cei îndreptăţiţi să ia premiul erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei.
La prima loterie a bonurilor au fost peste 18.000 de câștigători, care au primit un premiu de aproximativ 50 de lei. La fiecare extragere, numărul câștigător a fost anunțat invers, deoarece situația de la prima extragere s-a repetat și la celelalte cinci extrageri. Ministerul Finanțelor nu a avut încă o reacție kla această descoperiră făcută de presa naţională, dar oficialii au arătat că vor emite un comunicat de presă pe această temă, spune Digi24.
Textul Ordinului Ministerului Finanţelor 417/2015 spune: “În conformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Loteriei bonurilor fiscale, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 417/2015, după verificarea urnei TOPAZE (SN009) şi a bilelor inscripţionate cu cifre de la 0 la 9, comisia a supravegheat introducerea acestora în urnă, după care s-a trecut la extragerea celor 3 cifre care compun numărul câştigător, începând cu cifra unităţilor şi stop_coloana terminând cu cifra sutelor, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal”.
Pentru prima extragere, din 13 aprilie, cea când valoarea era de 600 de lei, nu de 6 lei aşa cum a fost extras, numărul sălăjenilor care au depus cereri de revendicare a premiilor pe baza bonurilor fiscale anunţate drept câştigătoare a fost de 178, potrivit centralizării realizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj.
La sediul AJFP din Zalău s-au depus 150 de cereri, 18 s-au depus la Serviciul Fiscal Orăşenesc Şimleu Silvaniei, iar alte 10 la Serviciul Fiscal Orăşenesc Jibou. La Serviciul Fiscal Orăşenesc Cehu Silvaniei nu s-a depus nici o cerere.
La a doua extragere au câştigat doar doi sălăjeni. Atunci a a fost extrasă suma de 135 de lei, dar legal era exact invers, 531 de lei.
De atunci, niciun sălăjean nu a mai câştigat la loteria bonurilor. Ultima extragere a avut loc în luna octombrie, atunci când a fost extrasă suma de 274 de lei. Legal, suma care era câştigătoare era 472 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *