Câți bani primim pentru electrocasnicele vechi

1
2703

O nouă sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice va începe în luna decembrie.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat că programul Rabla pentru Electrocasnice va beneficia de o nouă sesiune în luna decembrie, din bugetul de 34 de milioane de lei rămas la dispoziție.

Noutatea acestei sesiuni este introducerea a două noi clase pentru televizoare: se vor putea cumpăra televizoare având cel puțin noua clasă energetică G, precum și introducerea unei prevederi clare cu privire la caracterul netransmisibil al voucherelor.

Echipamentele incluse în program și voucherele aferente fiecărui echipament sunt:

-400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; -400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;

-400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

-400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;

-400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G;

-400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

-500 de lei pentru laptopuri;

-300 de lei pentru tablete.

De asemenea, până la sfârșitul acestui an, vor mai fi lansate alte trei programe de finanțare: unul pentru instalarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în localități, altul care prevede instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuințe unifamiliale şi un program dedicat construcției pistelor de biciclete.

1 COMENTARIU

  1. Urmăriți prețurile înainte de rabla, și apoi vedeți ce prețuri sunt la aceleași produse în timpul validării vaucherelor.Eu cel puțin am verificat la sesiunea din primăvară, și nu m am lăsat păcălit. Este ca de black friday,O MARE PĂCĂLEALĂ DIN CARE AU DE CÂȘTIGAT MAI MULT COMERCIANȚII.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.