septembrie 30, 2022

Câte 8 lei și 25 de bani pe an, pentru fiecare sută împrumutată statului

Începând de luni, 8 august, românii pot investi din nou în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%. Acestea au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Potrivit Ministerului Finanțelor, românii au investit, în luna iulie, 1,49 miliarde lei în titluri Tezaur.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 8 și 26 august, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 8 și 29 august, acestea se pot achiziționa de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 8 și 26 august, în mediul urban, respectiv între 8 și 25 august, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Banii astfel obținuți de statul român de la populație vor fi folosiți pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.